Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Иновативно захранване оползотворява кинетичната енергия и защитава PLC системи

15.02.2012   |   Технологии
 

Английският производител PULS обяви иновативно захранване QTD20, което оползотворява кинетичната енергия, произведена от AC електродвигатели и защитава управляващите PLC вериги в случай на авария.


Модерните производствени машини използват променливотокови електродвигатели, управлявани от честотни инвертори или сервоусилватели, и обикновено имат обща междинна постояннотокова шина. Необходимостта от подаване на отделно ниско напрежение за контролното оборудване е преодоляна благодарение на това, че QTD20 се свързва директно с DC шината. В случай на авария захранването оползотворява електричеството от кондензаторите, свързани към DC шината, които се зареждат от кинетичната енергия на двигателите и поддържа PLC системата, докато моторът спре напълно.

Това гарантира, че управляващото оборудване и периферните устройства ще останат функционални достатъчно дълго, за да бъде осъществено контролирано спиране. Доскоро тази енергия не се използваше поради високите нива на електромагнитни смущения, но благодарение на новоразработената технология за филтриране, това вече е възможно. QTD20 е с 600 VDC входно напрежение, оптимизирано за DC шини, ефективност до 95%, възможност за 125% претоварване и активен входен преходен филтър.

     
Източник: PULS UK

Ключови думи: захранване   PLC   инвертори   електродвигатели  

Област: бизнес  

SAT
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Технологии

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/ТърговеПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...