Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Обявиха правилата на състезанието по роботика FRC

25.04.2012   |   Бизнес
 

Правилата на състезанието 2012 FIRST Robotics Competition (FRC) бяха обявени от организаторите Microchip Technology и FIRST. Чрез онлайн излъчване и уебкаст на NASA-TV всички 2400 отбора на FIRST по цял свят научиха правилата на новото издание на играта.

Отборите разполагат с по шест седмици да построят робот, който може да вкарва колкото се може повече баскетболни топки в кошове в рамките на мач с продължителност 2 минути и 15 секунди. Победителите в регионалните състезания се класират в Световния FRC шампионат в Сейнт Луис, който се провежда между 25 и 28 април. Всеки от участниците може да спечели една от осигурените стипендии на обща стойност стойност 14 млн. USD.

Базираната в Аризона Microchip Technology, производител на микроконтролери и Flash-IP решения, е организатор и спонсор на регионалното първенство на FRC, което ще се проведе на 23 и 24 март в една от местните гимназии. Около петдесет отбора ще се състезават в Аризона, включително отбор от Мексико, отбор от Бразилия и отбор от Канада.

“В САЩ наблюдаваме опасна тенденция на отлив от инженерното образование. Голяма част от младежите виждат бъдещето си в шоубизнеса или професионалния спорт. Чрез организацията FIRST ние не само събуждаме интереса им към инженерните науки, технологиите и математиката, но и ги подтикваме към кариера, която ще ги превърне в продуктивни граждани на нашето общество”, заяви президентът на Microchip Стив Санги, който е член на борда на директорите на FIRST

Официален сайт на FIRST Robotics Competition (FRC): http://www.usfirst.org/

     
Източник: Microchip

Ключови думи: FIRST   FRC   Microchip   роботика   роботи  

Област: бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...