Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Шнайдер Електрик разширява сътрудничеството си със Cisco

06.02.2012   |   Бизнес
 

По време на конференцията Cisco Livе в Лондон, ( 31.01  - 2.02. 2012 г.), глобалният специалист по управлението на енергия Schneider Electric, обяви пред президента на Cisco, че възнамерява разшири сериозно портфолиото от  решения за изграждане и управление на дата центрове за енергиен  мениджмънт. Изявлението бе по повод наскоро стартиралото сървърно приложение Schneider Electric Torana, обединяващо две системи - архитектурното решение EcoStruxure и технологията Cisco EnergyWise.

"Обединяването на EcoStruxure на Schneider Electric и Cisco EnergyWise е доказало ползата си при управление на мрежи и ИТ активи в отдалечени офиси", заяви Сьорен Йенсен, визепрезидент на Enterprise Software на Schneider Electric. "Ние сме развълнувани да продължим предоставянето на решения, които помагат на клиентите ни да преодолеят пропастта между техните ИТ функции и съоръжения, като ще правим това докато се подобрят  управлението, устойчивостта и комфорта на техните сгради."

Предлаганото комбинирано решение дава възможност за автоматизирано следене, в реално  време,  на цялото оборудване в  центъра за данни.  Решението дава възможност и за наблюдение, от страна на клиентите, на работата на всяка виртуална машина по конкретен сървър. С комбинирането на двете системи ще се предоставя и важна информация, в случай на физическа повреда или прекъсване на работа, като повредените приложения автоматично ще се преместват в безопасна среда.

В случай на прекъсване на захранването или спиране на работа, компютърната програма Power Chute ще позволи спиране на системата за управление на комуникациите (Cisco Unified Communications Manager),с което се предотвратява  злоупотребата с данни. Решенията на Schneider Electric предлагат и по-ефективен начин за окабеляване, което ще подобри внедряването на IT мрежи, особено при по-малки и труднодостъпни пространства. Това ще намали с до 22%  капиталните  разходи за ИТ инфраструктура и ще сведе до 1/3 необходимото пространство.

     
Източник: Schneider Electric

Ключови думи: дата центрове   енергиен мениджмънт   мрежови устройства  

Област: бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...