Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

SIMATIC PCS 7 осигурява непрекъснат контрол на производството

 

Siemens Food and Beverage Industry Suite представлява широк диапазон от продукти, системи и услуги за ХВП.

Системата за процесен контрол BRAUMAT е проектирана специално за пивоварната индустрия и осигурява реализацията на целия процес на производството. Безпроблемното свързване към MES и ERP позволява напълно интегрирана автоматизация на цялата пивоварна от производството и управлението на информацията до бутилирането. BRAUMAT предлага уникален набор от компоненти, включително системен хардуер и интелигентни мрежови структури; софтуер за програмиране и оптимизирани операторски интерфейси; специални софтуерни модули за управление на процесите, на разделяне на партиди и потоците на суровините.

Системата за процесен контрол SIMATIC PCS 7 със специализираната бибиотека DTF (Dairy Functional Toolset) осигурява непрекъснато следене и координиране на всяка стъпка от процеса на обработка на млякото, като в същото време се следят всички показатели на качеството в съответствие със системата Unilab Laboratory Information Management. По този начин се гарантира качество за целия процес и безопасен продукт.

Заводите за производство на захар са много сложни системи, които обикновено не разполагат с цялостно решение за автоматизация. Използваните в тях системи за автоматизация трябва да са универсални, така че да реализират различни видове управление. В същото време трябва да могат да се удовлетворяват изискванията при бъдещо разширение на системата. NAHMAT PCS 7 отговаря на всички тези условия. От автоматизацията на няколко групи процесни съдове до автоматизация на целия завод, NAHMAT PCS 7 осигурява производителност за всички компоненти от системата. По-малки разпределени системи като NAHMAT Pan Control или управляващи модули за центрофуги, везни, филтри и други машини, лесно се интегрират в главната система.

С помощта на SIMATIC PCS 7 при производството на хранителни мазнини и масла се контролират скъпите и важни компоненти като сепаратори и центробежни помпи. Операторът може веднага да определи дали центробежната помпа е с отпаднало захранване или се нуждае от ремонт, както и да се идентифицират рано и да бъдат избегнати рисковите работни условия. Със SIMATIC PCS 7 може също да се определи консумацията на енергия в завода.

Виктор Митрев, мениджър продажби Индустриална автоматизация в Сименс

към IndustryInfo.BG

     
Източник: сп. Инженеринг ревю

Ключови думи: Сименс   контролер   контрол на процес   SIMATIC   NAHMAT   BRAUMAT  

Област: процесна автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Преглед на пазара

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...