Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нови хоризонти пред европейския сектор на машинното зрение – на изложението VISION 2024 в Щутгарт

02.07.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Под мотото "Бъдете визионери" от 8 до 10 октомври т. г. в панаирната палата в Щутгарт ще се проведе 31-ото издание на водещото международно изложение за новости в сферата на машинното зрение VISION.

 

Една от най-атрактивните платформи за европейския и световния бранш в сегмента отново ще демонстрира върхови новости и достижения при продуктите и цялостните решения за заснемане и обработка на изображения и визуална инспекция в индустрията – сензори, камери, устройства, системи, софтуерни и хардуерни платформи и т. н.

 

Иновациите на фокус

 

Сред иновациите ще бъдат т. нар. интегрирано зрение (embedded vision), което дава на машините и роботите способността да "виждат" и интелигентно да опознават средата, изкуственият интелект, машинното и дълбокото самообучение, хиперспектралните технологии за визуализация и др.

 

На фокус ще бъдат още платформите за Industry 4.0 приложения и умна автоматизация, както и тенденциите, които ще предопределят пътя на сектора от тук нататък. Водещи немски и световни компании от бранша ще ги демонстрират чрез новаторски концепции и авангардни приложения.

 

Как се развива браншът?

 

През април т. г. организаторите от Щутгартския панаир и партньорите им от дивизията за машинно зрение на Германската асоциация на машиностроителните компании VDMA проведоха предварителна пресконференция, по време на която разкриха част от основните акценти от предстоящото събитие. Бяха обсъдени в детайли развитието на европейския сектор на машинното зрение през последните години и перспективите за бъдещето му.

 

"Европейската индустрия в сегмента на машинното зрение преживя бурен растеж през последното десетилетие и става все по-атрактивна. Вследствие на усложнената икономическа и геополитическа ситуация към момента рекордните нива на ръст от предходните години все пак са трудно постижими до края на настоящата година. Виждаме обаче първите индикатори за възстановяване на тези темпове", коментира председателят на управителния съвет на подразделението за машинно зрение на VDMA Марк Уилямсън по време на организираната в рамките на пресфорума кръгла маса.

 

 

Експертите от организацията споделиха убеждението си, че предстоят добри дни за европейския сектор, а пазарният потенциал на технологиите в сегмента ще се повиши значително с навлизането на нови приложения и концепции в областта на изкуствения интелект. От VDMA очакват предстоящото изложение VISION 2024 да се превърне в отправна точка и за прогнозирания нов възход на индустрията.

 

"Въпреки деликатните пазарни условия изложбената платформа следва позитивна крива и отразява положителните ни очаквания и множеството нови възможности за развитие на европейския сектор. Над 385 изложители от 37 държави вече са се регистрирали за участие, а заявките продължават да пристигат всеки ден и очакваме скоро броят им значително да надхвърли 400.

 

Предвиждаме поне 10 на сто по-висок интерес от страна на изложбените компании през октомври тази година в сравнение с числата от предходното издание", допълни по време на кръглата маса Флориан Нитхамер, ръководител на отдел "Търговски панаири и събития" в Messe Stuttgart.

 

Акценти в програмата

 

Сред основните притегателни точки за посетителите от Германия и цял свят в рамките на трите изложбени дни тази есен ще бъде специално обособената зона "VISION Integration Area", която ще насочи вниманието към водещите интегратори и доставчици на решения в сегмента на европейската сцена.

 

"IPC 4 VISION" пък ще бъде платформата, която ще запознава гостите на събитието с новини и акценти около най-актуалните продукти и системи в сегментите на индустриалните компютри и решенията за обработка на изображения. Организаторите обявиха още зона за кариерно ориентиране, както и експертна дискусия относно последните новости около международните стандарти в областта на визуализацията.

 

Интереса на участниците във VISION 2024 се очаква да привлече и съвместният щанд на клъстера за научноизследователска и бизнес колаборация в сферата на фотониката и машинното зрение ICC SpectroNet.

 

Съпътстващата програма на събитието ще предложи още специализирана зона, посветена на стартъп компаниите в сектора – "VISION Start-up World", а от VDMA ще поканят посетителите на "Дни на технологиите" (Technology Days), които също ще се състоят по време на трите дни на панаира в Щутгартския изложбен център и ще дадат сцена за най-интересните и иновативни концепции на млади компании и изследователски центрове.

 

От Messe Stuttgart набират кандидатури и за тазгодишното издание на наградите VISION Award, които ще бъдат връчени на най-добрите разработки и на водещите иноватори в сектора за 26 път по време на изложението идния октомври.

 

     
Източник: Messe Stuttgart

Ключови думи: Messe Stuttgart   VISION   машинно зрение   визуална инспекция   визуализация   камери   сензори   изкуствен интелект   машинно самообучение   дълбоко самообучение   Щутгартски панаир   VDMA  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...