Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

EEN Japan кани МСП от България и ЕС на дигитална мисия в Япония през октомври

25.06.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

До 30 юни т. г. малки и средни предприятия и клъстери от България и Европейския съюз имат възможност да кандидатстват за участие в търговска мисия до Япония през октомври 2024 г., инициирана от местния клон на мрежата за технологично коопериране Enterprise Europe Network – EEN Japan.

 

Поканата е насочена към фирми и бизнес организации, специализирани в сферата на дигиталните технологии, включително цифровите устройства, системи и ресурси, предназначени за генериране, съхранение и обработка на данни, съобщават от Българската стопанска камара (БСК), която предлага съдействие на българските МСП при кандидатстване.

 

Условия за участие

 

Сред сферите на интерес са изкуственият интелект, Internet of Things, периферните изчисления, добавената реалност, 5G комуникациите и др.

 

Мисията се провежда паралелно водещото японско изложение за дигитални и IT технологии CEATEC, което ще се състои от 15 до 18 октомври т. г. Организираната визита ще започне с ден по рано – на 14 октомври. В рамките на международното събитие българските и европейски компании ще имат възможността да представят своите продукти, услуги и решения пред ключови представители на азиатския бизнес и посетители от цял свят, както и да открият потенциални клиенти и партньори.

 

Крайният срок наближава, а местата са ограничени, посочват от БСК, като уточняват, че измежду всички подали заявления ще бъдат избрани 12 организации, които ще получат шанса да се включат в мисията.

 

"Центърът ЕС-Япония ще покрие таксите за участие в търговския панаир и оперативните разходи на щанда. От участващата компания се очаква да покрие пътуването до/от Япония, разходите за настаняване и пребиваване, включително за местен транспорт и храна", информират още от Камарата. За повече информация относно мисията можете да се свържете с Миряна Недева (тел. +359 2 932 09 31, e-mail m.nedeva@bia-bg.com).

 

 

CEATEC с 25-о издание

 

Тази есен ще се проведе 25-ото юбилейно издание на изложението CEATEC, организирано от японската асоциация на електронната индустрия и IT сектора JEITA. Технологичният форум ще протече под мотото "Изкуствен интелект за всички", което подсказва и основната тема в програмата на експото и съпътстващата го конференция.

 

Сред останалите водещи направления в тематичния обхват на шоуто ще бъдат новостите при дигиталните технологии, електронните компоненти и устройства, AI базираните решения и услуги и платформите, ориентирани към реализирането на концепцията за т. нар. Society 5.0 (Общество 5.0).

 

В миналогодишното издание на CEATEC взеха участие над 680 изложители и близо 90 хил. посетители от цялото земно, като организаторите очакват още по-голям международен интерес към събитието този октомври.

 

Част от акцентите в рамките на форума ще бъде и церемонията по връчването на престижните награди за изключителни продукти, технологии и услуги в сегмента на дигитализацията CEATEC Awards. Формата за кандидатстване за участие в надпреварата за отличията ще бъде отворена на 2 юли т. г., като задължително условие за регистрация е компанията или организацията да е изложител на CEATEC 2024.

 

     
Източник: CEATEC

Ключови думи: CEATEC   EEN Japan   БСК   дигитализация   цифрови технологии   изкуствен интелект   IoT   добавена реалност   5G комуникации   периферни изчисления  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...