Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation лансира на пазара индустриални центрове за данни от ново поколение

Най-новото, четвърто поколение на индустриалните центрове за данни на Rockwell Automation вече е на пазара, съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма Ротек, която е оторизиран дистрибутор на компанията у нас.

 

Следващата генерация на платформата IDC (Industrial Data Centers) е разработена за още по-голяма гъвкавост и мащабируемост на изчислителните решения и е насочена към средни и големи предприятия, които се стремят към рационализирано събиране и съхранение на данни и виртуализация на производствените процеси, допълва производителят.

 

Нови възможности за подобрено управление на критичните данни

 

IDC Gen 4.0 разполага с възможности за облачен бекъп посредством софтуера Veeam, а сред предимствата са по-компактните размери на сървърите, значително подобрената физическа сигурност на платформата, както и специалната индустриална концепция при дизайна, гарантираща високата й устойчивост на агресивни среди и тежки промишлени условия, разкриват още от Rockwell.

 

"Мрежите в центровете за данни днес трябва да са максимално автоматизирани, а архитектурите им да предлагат по-висока производителност, мащабируемост и сигурност. Ключов аспект е и виртуализацията на процесите, която носи множество ползи. Производствените компании се нуждаят от решения за сигурно събиране и съхранение на критичните данни, но често им липсва експертиза да разработят, внедрят и поддържат необходимата оперативна технология (OT).

 

Портфолиото от специализирани услуги за OT мениджмънт на Rockwell Automation и платформата IDC Gen 4.0 спомагат за намаляване на натоварванията на центровете за данни и позволяват на инженерните и IT екипи да се фокусират върху други стратегически цели. Така гарантираме на производителите по-ниски разходи за притежание, оптимизирана ефективност и усъвършенствано управление на данните", коментират от компанията.

 

 

Виртуализиране на OT технологиите с индустриални центрове за данни

 

Хибридната инфраструктура (локална/on-premise/ + облачна) при промишлените центрове за данни от последно поколение на Rockwell осигурява значително по-висока гъвкавост и скалируемост на изчислителните решения. Така те могат по-лесно да се адаптират към по-високи работни натоварвания, нови приложения и изменящи се бизнес изисквания, подчертава производителят.

 

Ключово преимущество са разширените аналитични инструменти на платформата, както и възможностите за получаване на информация в реално време, чрез които съществуващият капацитет може да бъде използван по-пълноценно.

 

IDC Gen 4.0 гарантира на потребителите максимална предсказуемост и непрекъснатост на работните процеси, както и по-висока динамика и по-малко рискове и проблеми при управлението на критични данни в индустрията.

 

IDC Gen 4.0 като управляеми гейтуеи към виртуализацията

 

С новото си поколение промишлени центрове за данни Rockwell осигурява на предприятията редица преимущества. Сред тях са:

 

 • Специализирани услуги за OT мениджмънт – също мащабируеми, според потребностите;
 • Системна поддръжка и помощ при преодоляването на чести оперативни предизвикателства, като пропуски в уменията, необходимост от конвергиране на IT и OT технологиите и нужда от повишаване на OT киберсигурността;
 • По-ниски общи разходи за притежание;
 • По-компактни сървърни конфигурации;
 • Икономии на разходи през целия жизнен цикъл на активите;
 • Висока надеждност и максимална наличност;
 • Бързо и лесно внедряване и въвеждане в експлоатация, улеснена подмяна;
 • Кратки времена за отговор/реакция – под 3 минути;
 • Отдалечен мониторинг и административна поддръжка;
 • Специално разработено за производствения сектор цялостно решение, включващо услуги за конфигуриране.

 

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell   Rockwell Automation   IDC Gen 4.0   центрове за данни   индустриални центрове за данни  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...