Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ГБИТК предлага съдействие за участие на български компании на automatica 2025

11.06.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Регистрационната форма за изложители в предстоящото издание на водещото международно изложение за интелигентна автоматизация и роботика automatica вече е отворена, а от Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) предлагат съдействие за участието на български фирми във форума.

 

аutomatica 2025 ще се проведе от 24 до 27 юни в изложбената палата на Мюнхенския панаир, който е организатор на събитието.

 

От Камарата подчертават, че продуктовата програма на платформата обхваща цялата верига за създаване на стойност в индустриалната автоматизация, включително:

 

 • Технологии за монтаж и обработка;
 • Индустриална роботика;
 • Професионална сервизна роботика;
 • Индустриална обработка на изображения;
 • Софтуер и облачни услуги;
 • Системи за позициониране;
 • Задвижваща техника;
 • Сензорика;
 • Технологии за управление и индустриална комуникация;
 • Системи за сигурност;
 • Решения за веригата на доставките.

Следващата година automatica отново ще се състои паралелно с популярното световно изложение за компоненти, системи и приложения във фотониката LASER World of PHOTONICS.

 

Интересът расте с всяко издание

 

аutomatica се провежда веднъж на всеки две години, като в контекста на изключителния успех на изданията на форума след пандемията от Messe Muenchen взеха решение да променят графика му на провеждане и вместо всяка четна година да го организират всяка нечетна.

 

Така проявата през 2022 г. беше последвана от нова през 2023 г. – само 12 месеца след преходната. Последното издание (от 27 до 30 юни м. г.) привлече повече от 40 хил. посетители от цял свят. В мегаекспозицията взеха участие над 650 изложители от 34 държави, а съпътстващата програма на събитието по традиция беше интересна, полезна и широкообхватна по тематика.

 

Организаторите определят форума като впечатляваща демонстрация на динамиката на индустрията. "През 2023 г. automatica отново доказа водещата си роля в света на иновациите. Изложбените компании за пореден път представиха специализирани визионерски решения за предизвикателствата пред сектора, включително насочени към преодоляване на глобалния дефицит на квалифицирани кадри", обобщиха двамата управляващи директори на Messe Muenchen Райнхард Пфайфер и Щефан Румел.

 

 

Мюнхенският панаир: проводник на новите технологии

 

Заедно с Дружеството за занаятчийски панаири GHM, Мюнхенският панаир е един от водещите организатори на индустриални изложения в света. По данни на STAX-Consulting за 2022 г. той е на четвърто място в глобален мащаб и оглавява класацията на германските панаирни дружества, подчертават от ГБИТК.

 

Историята на Messe Muenchen до днес включва 202 изложбени форума, привлекли общо над 54 хил. изложители и 2,9 млн. посетители от цял свят.

 

"Дружеството за занаятчийски панаири GHM и Мюнхенският панаир имат свое представителство в рамките на ГБИТК, съответно на Представителството на германската икономика, още от 1995 г. насам. Поради това са добре познати на българските изложители и посетители", коментират от Камарата, като добавят, че портфолиото на Messe Muenchen и GHM обхваща повече от 50 собствени изложения за инвестиционни стоки, продукти за масово потребление и нови технологии.

 

"Верен на мотото си "Connecting Global Competence", Мюнхенският панаир помага за свързване на хората в цял свят вече повече от пет десетилетия. Клиентите на панаира получават най-добрата платформа за бизнес успеха си – както на територията на панаира в Мюнхен, така и по цялото земно кълбо благодарение на световната мрежа от представителства в повече от 110 страни в Европа, Азия, Африка и Америка", обобщават от ГБИТК.

 

Повече информация относно дейността и календара на Мюнхенския панаир можете да намерите тук. Допълнителни въпроси във връзка с възможностите за съдействие от страна на Камарата можете да отправяте към Кремена Вълчева, представител на Messe Muenchen и GHM в България - по имейл или на тел. +359 2 816 30 27 и +359 89 46 46 714.

 

     
Източник: ГБИТК, Мюнхенски панаир

Ключови думи: ГБИТК   Мюнхенски панаир   Messe Muenchen   automatica   автоматизация   интелигентна автоматизация   роботика  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...