Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нидерландия става световен център на интелигентната автоматизация и дигиталните иновации през юни

28.05.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 5 и 6 юни т. г. в нидерландския град Хертогенбош за 21-и път ще се проведе международното изложение Vision, Robotics & Motion, посветено на новостите в производствената автоматизация, машинното зрение, индустриалната роботика и технологиите за управление на движението.

 

В предстоящото издание организаторите на събитието от местната обучителна и партньорска мрежова платформа Mikrocentrum, обединяваща високотехнологичната производствена екосистема в региона, поставят в центъра на вниманието нова тема – дигиталните иновации.

 

За тази цел мащабната експозиция ще включва специално обособена зона, озаглавена "Digital Innovation", в която ще се представят над 30 световни доставчици в сегмента, както и специализирана съпътстваща програма с фокус върху практическите приложения на цифровите технологии в индустрията и водещите тенденции в сектора.

 

Темите на фокус

 

Във Vision, Robotics & Motion 2024 ще се включат повече от 130 изложители – местни фирми и компании от цял свят, сред които производители, интегратори и дистрибутори на решения за интелигентно производство. Сред посетителите и гостите на събитието от Европа и цялото земно кълбо пък ще бъдат инженери и развойни специалисти, технически директори, продуктови разработчици, производствени мениджъри и потребители на иновативни системи за умни заводи и дигитализирани промишлени приложения.

 

В рамките на платформата по традиция ще се състои и тематичен конгрес, който ще запознае широката аудитория с успешни реални внедрявания на цифрови иновации от последно поколение, авангардни разработки и новаторски продукти и приложения за различни сектори. В експертните дискусии, лекции, семинари, презентации и работилници ще вземат участие множество нидерландски и международни експерти от производствения бранш.

 

 

Основни теми на обсъждане ще бъдат актуални новости в сферите:

 

  • Индустриална автоматизация;
  • Промишлена роботика;
  • Машинно/компютърно зрение;
  • Задвижвания и системи за управление на движението;
  • Преход от аналогови към цифрови технологии;
  • Изкуствен интелект;
  • Дигитализация;
  • Интеграция на дигитални платформи и решения в производствените машини и оборудване и др.

В изложбения център Brabanthallen в Хертогенбош ще бъдат разположени и атрактивни демонстрационни зони, където ще бъдат показвани в действие някои от най-интересните и иновативни технологии и системи в каталозите на изложителите.

 

Широк кръг от иновации за фабриките на бъдещето – на една сцена

 

"Все по-стриктни клиентски изисквания, по-кратки срокове за изпълнение, по-голям пазарен натиск и недостиг на квалифициран персонал… Това са предизвикателства, с които практически всяка производствена компания се сблъсква, а в резултат страдат ефективността й и непрекъсваемостта на технологичните процеси.

 

Автоматизирането на промишлените приложения чрез умни системи, роботи, машинно зрение, интелигентни задвижвания и дигитални платформи е на път да разреши тези проблеми. Намирането на правилното решение обаче също може да се окаже трудно, а и времеемко", коментират организаторите, като приканват международната технологична общност да потърси отговорите именно на Vision, Robotics & Motion 2024.

 

     
Източник: Mikrocentrum

Ключови думи: Vision   Robotics & Motion   автоматизация   роботика   машинно зрение   задвижвания   управление на движението   дигитализация   изкуствен интелект  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...