Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Какви бяха акцентите в участието на Rockwell Automation на тазгодишния Хановерски панаир

28.05.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Множество актуални фирмени иновации и разработени в колаборация с ключови партньори решения представи Rockwell Automation по време на тазгодишното издание на Хановерския панаир.

Водещ акцент в мащабната експозиция на компанията беше новата линия авангардни центрове за управление на двигатели (MCC) с възможности за събиране и изпращане на информация от диагностика в реално време FLEXLINE 3500, създадена с фокус върху повишаването на производителността и енергоспестяването.

 

С FLEXLINE 3500 предприятията могат да се възползват пълноценно от данните във връзка с производството и да удължат експлоатационната наличност на критичното оборудване чрез богат набор от интелигентни функции, съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма Ротек, която е официален дистрибутор на Rockwell у нас.

 

Световната арена на иновациите

 

"Хановерският панаир е водеща световна платформа за индустрията, която демонстрира в центъра си ключови тенденции, като Industry 4.0, интелигентни устройства и устойчивост. Това е идеалното място за премиера на иновации. Новите ни свързани центрове за управление на двигатели осигуряват данни от оперативните системи в реално време, които позволяват на производителите да разрешават проблеми, традиционно изискващи продължителни престои, още преди да са възникнали", пояснява Диего Уилчес, глобален продуктов мениджър в Rockwell Automation.

 

Друг основен фокус в участието на американската компания на изложението бяха интегрирани решения за свързване на физическия и дигиталния свят в интелигентните фабрики, разработени в партньорство с Microsoft. Този новосформиран технологичен консорциум цели да осигури на потребителите възможности за едновременно оптимизиране на ефективността и постигане на устойчивост, подчертават от Rockwell.

 

 

В основата на интегрираните приложения стоят облачните и периферни решения под шапката на знаковата платформа на компанията FactoryTalk и адаптивният подход, заложен в Microsoft Azure. В комбинация двете технологични екосистеми дават възможност на индустриалните компании да използват пълноценно потенциала на изкуствения интелект, облачните изчисления и автоматизацията, за да слеят в единна метасреда географски раздалечени екипи, производствени бази и системи, допълват от Rockwell.

 

Двете компании се фокусират и върху генерирането, симулацията и управлението в реално време на дигитални двойници в рамките на наскоро анонсирания им алиaнс с NVIDIA. Друго ключово направление на сътрудничество между американския разработчик на технологии за дигитализация и автоматизация и Microsoft e интегрирането на MES системата Rockwell Automation Plex и FactoryTalk DataMosaix с платформата Cloud for Manufacturing, която осигурява нов набор от AI базирани инструменти за повишаване на качеството, производителността и безопасността в индустрията.

 

Новости от партньорската мрежа на Rockwell

 

В рамките на тазгодишното издание на Hannover Messe Rockwell Automation представи и спектър от колаборативни иновации, разработени с други компании и организации от широката й партньорска екосистема, включително Cisco, Ericsson, ODVA и OPC Foundation. Сред тях бяха технологии за изкуствен интелект, дигитална трансформация и повишаване на устойчивостта, работа в автономен режим, киберсигурност, 5G комуникации и др.

 

Според публикувания наскоро девети годишен доклад на Rockwell за състоянието на глобалното интелигентно производство (State of Smart Manufacturing Report) именно изкуственият интелект ще бъде основен инвестиционен приоритет за болшинството от индустриални предприятия по света през следващите 12 месеца.

 

"Партньорствата ни отразяват споделена визия за създаване и предоставяне на потребителите на най-добрите възможни решения за дигитална трансформация в индустрията, които да послужат като база за изграждане на интелигентни фабрики. Реализираме тази визия, като опростяваме средствата, чрез които производителите проектират, поддържат и управляват своите приложения", коментира Малте Дикелман, вицепрезидент по продажбите на корпоративен софтуер за Европа, Близкия изток и Африка в Rockwell Automation.

 

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rotec   Rockwell   Rockwell Automation   Хановерски панаир   Hannover Messe   Microsoft   Industry 4.0   FLEXLINE 3500  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...