Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Революция във визуалната инспекция: Cognex обяви първата в света 3D камера с изкуствен интелект

 

Първата в света AI базирана 3D камера за машинно зрение вече е факт!

 

Глобалният лидер в сегмента на визуалната инспекция Cognex представя In-Sight L38 – продуктова серия от изцяло ново поколение, съчетаваща силата на интегрирания изкуствен интелект с традиционните за американския производител мощна оптика и доказана в индустрията технология за визуализация.

 

С усъвършенстваните си възможности за прецизно улавяне на детайлни триизмерни изображения революционната система безпроблемно регистрира и най-фините и невидими с просто око характеристики и дефекти, като на база събраната бързо и надеждно информация прави безкомпромисна оценка на годността на съответния компонент или изделие спрямо зададените прагове и допустимите толеранси.

 

Нова ера в 3D машинното зрение

 

Високоскоростна и интелигентна, премиерната камера за 3D визуализация с изкуствен интелект на Cognex е разработена със специален фокус върху динамиката и високите стандарти за качество на съвременните приложения в производството и логистиката, като гарантира оптималното решение на широк кръг от задачи в области като инспекция, измерване, проверки на асемблирани детайли, насочване на роботизирани системи и т. н.

 

Серията In-Sight L38 обхваща девет продуктови варианта с различни параметри по отношение на работния обхват и разделителната способност, версии с червена и синя лазерна светлина, като и специален модел с разширено зрително поле (In-Sight L38-500).

 

Платформата осигурява плеяда от ключови предимства, сред които:

 

 • Възможности за значително подобряване на оперативната ефективност чрез бързо и лесно внедряване;
 • Максимална надеждност и производителност благодарение на комбинацията от изкуствен интелект и технологии за заснемане и обработка на изображения от най-нова генерация;
 • Оптимално мащабиране и адаптиране на приложенията спрямо реалните потребности с гъвкава платформа за визуализация;
 • Обучителен интерфейс, лесен като детска игра – с "point-and-click" функционалност и превеждане на потребителя стъпка по стъпка през процеса на конфигуриране;
 • Интуитивни инструменти за визуализация и базирано на примери обучение, които опростяват разработката на комплексни решения;
 • Интегрирани алгоритми с изкуствен интелект, които изискват само 5 до 10 обозначени изображения за постигане на постоянно високи резултати дори в сложни приложения.

 

Максимална надеждност и производителност

 

Чрез усъвършенствания интегриран изкуствен интелект In-Sight L38 извършва прецизна детекция на трудно забележими и променливи характеристики, както и точни 3D измервания, за да оцени степента на регистрираните отклонения. Мощната патентована лазерна технология без петна свежда до минимум оптичния шум и гарантира висококонтрастни изображения, като същевременно осигурява бързо сканиране, отговарящо на нуждите и на най-скоростните технологични линии.

 

Лесно мащабиране на приложенията с уникално гъвкава платформа

 

С универсалната софтуерна платформа на Cognex, която поддържа всички продукти и системни решения от гамата In-Sight, разширяването на приложенията е по-удобно от всякога.

 

Гъвкавият инструментариум за разработка, заложен в моделите от серия L38, улеснява потребителите в прехода от графично обучение за по-прости приложения към програмиране с помощта на електронни таблици за по-комплексни сценарии. Интеграцията между 2D и 3D технологиите гарантира опростена и високоскоростна работа при стандартни задачи и усъвършенствана функционалност при сложни задачи.

 

 

Приложения

 

 • Детекция на фини характеристики на повърхностите;
 • Проверка и класифициране на дефекти в компоненти и изделия;
 • Разчитане на текст дори при минимален контраст на фона;
 • Измерване на дебелината на слоеве лепило върху опаковки и проверка за пропуски;Детекция на детайли и обекти в различни позиции и в непосредствена близост и др.

Повече за революционната 3D камера с изкуствен интелект на Cognex можете да научите тук или директно от експертите от Ехнатон – партньор и официален представител на компанията в България, чрез посочените по-долу контакти.

 

 

 

 

 

София 1797
бул. Андрей Ляпчев 4, п.к. 19
Тел.: 02/8176000
office@akhnaton.biz 
www.akhnaton.biz 

 

 

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Cognex   In-Sight L38   изкуствен интелект   3D камера   визуална инспекция   машинно зрение   In-Sight   3D визуализация  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...