Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Lenze обяви най-мощната моторизирана конвейерна ролка на пазара

Немският производител на задвижваща техника Lenze лансира иновативна концепция за моторизирана конвейерна ролка (MDR), предназначена да отговори на динамичните потребности на предприятията в сегмента на интралогистиката.

 

o450 MDR e най-мощната моторизирана ролка за конвейерни системи, предлагана на пазара, а сред предимствата й са опростеният дизайн, по-високата ефективност и улесненото въвеждане в експлоатация, съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от Ленце Задвижваща Техника, дъщерно дружество на Lenze Antriebstechnik.

 

Ключови преимущества на системата са и по-малкото на брой варианти в продуктовата фамилия, които улесняват избора на проектантите, както и значително по-ниските изисквания за поддръжка, добавя производителят.

 

Към бъдещето на конвейерния транспорт

 

"Lenze дава тласък на бъдещето на конвейерните технологии с това революционно решение, базирано на магнитен мотор. o450 MDR се интегрира директно в съществуващи транспортни ленти в интралогистични обекти, а изходната мощност на механизма от 115 W е два пъти по-висока от тази при аналогични системи на пазара", допълват от компанията.

 

Официалната премиера на новаторската моторизирана ролка се състоя в рамките на тазгодишното издание на водещото световно изложение за новости в логистиката и управлението на процеси LogiMAT 2024 в Щутгарт.

 

"Основен плюс на системата е безшумната работа, която се постига благодарение на липсата на въртящи се части освен лагерите, както и от липсата на механична предавка и шума идващ от нея. В допълнение o450 MDR допринася за икономия на до 30% от необходимата енергия в сравнение с конвенционалните моторни ролки за конвейерен транспорт, като така впечатлява и със своята устойчивост", подчертават от Lenze.

 

Иновация, устойчивост и ефективност в един дизайн

 

Благодарение на иновативния си дизайн ролката генерира и много по-малко количество топлина, което допринася за значително по-високата й ефективност. Производителят обяснява това с по-хладните медни намотки на магнитния електромотор, които имат по-ниско съпротивление. Така същият въртящ момент може да бъде постигнат с по-нисък изходен ток.

 

Товароносимостта на механизма е до 30 кг. Дори при ниски скорости той осигурява целия номинален въртящ момент, което се доказва като съществено предимство при ускоряването на натоварена транспортна лента, коментират от Lenze.

 

В зависимост от скоростта MDR системата покрива изискванията на класовете за ефективност от IE7 до IE9, а потребителите спестяват до една трета от енергията, нужна на традиционните конвейерни системи в сегмента.

 

"Използването на 20 хил. моторни ролки от Lenze в логистичен център с дължина на конвейерната система 20 км позволява спестяването на до 335 MWh електроенергия или 145 тона въглеродни емисии", изтъква производителят.

 

Опростена концепция, улеснена експлоатация

 

Моторът прехвърля своята ротационна енергия чрез ротора директно към транспортираните стоки или към конвейерната лента. Системата съчетава 3-фазен AC двигател с магнитна предавка без загуби. Ролката работи при напрежение 24 или 48 V, което означава, че може да бъде монтирана, обслужвана или подменяна от всеки служител в обекта, дори той да не е електротехник.

 

Вариантите в продуктовата фамилия са сведени до минимум в сравнение с тези при конкурентни брандове в сегмента, които предлагат до десет отделни версии с различни предавателни съотношения. Така o450 MDR пести време и усилия при проектиране, информира още производителят.

 

Значително опростено при иновативната конвейерна ролка е и свързването. Докато съпоставимите продукти на пазара се нуждаят от отделни кабели за мониторинг на скоростта и температурата в допълнение към захранващата връзка, при иновативния модел на Lenze те са интегрирани в самата ролка, обобщават от компанията.

 

     
Източник: Ленце Задвижваща Техника

Ключови думи: Ленце Задвижваща Техника   Lenze   моторизирана ролка   конвейерна ролка   MDR   o450 MDR   конвейерен транспорт   логистика   интралогистика  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...