Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ЛогиСофт представи иновативно конвейерно решение за сортиране на пратки на Balkan eCommerce Summit 2024

На 4 и 5 април в зала Арена София се проведе тазгодишното издание на международното изложение за сектора на електронната търговия Balkan eCommerce Summit.

 

ЛогиСофт беше сред участниците и спонсорите на събитието, а част от водещите акценти в експозицията на компанията беше демонстрация на иновативно конвейерно решение за сортиране на пратки в е-търговията и куриерския бизнес.

 

Гостите на фирмения щанд имаха възможността да научат повече и за някои от най-интересните проекти за автоматизация в сегмента, реализирани от ЛогиСофт през последните години.

 

"За първи път подобно събитие беше организирано в такъв мащаб и сме повече от щастливи, че взехме участие в него със собствен щанд, на който оживлението и през двата дни беше голямо. Имахме възможността да проведем полезни разговори и дискусии с мениджъри и представители на куриерски фирми и компании за онлайн търговия от региона.

 

Посетителите на нашия щанд видяха нагледно как могат ефективно да автоматизират сортирането на пратки с решенията на ЛогиСофт. В замяна от тях получихме интересни идеи и ценна обратна връзка относно ежедневните предизвикателства в сектора. По време на събитието събрахме много нови впечатления, установихме полезни контакти и затвърдихме ролята си на водещ доставчик на решения за автоматизация в интралогистиката за региона на Югоизточна Европа", коментират от компанията.

 

Широка платформа за презентация на водещите компании от региона

 

В Balkan eCommerce Summit 2024 се включиха повече от 1400 посетители и изложители от 15 държави. Експо зоната на събитието, което протече под мотото #connectingbalkans, представи над 150 участници - водещи компании и организации от Балканите, Югоизточна, Централна Европа и цял свят.

 

В конферентната програма на форума взеха участие повече от 20 изтъкнати лектори, сред които бяха глобални лидери в дигиталния маркетинг, като TikTok, Meta и Microsoft, представители на фирми от сектора, национални браншови асоциации на държави от региона, финансови институции и др.

 

Те споделиха експертния си опит и добри практики от сферата на онлайн търговията в рамките на тематични лекции, дискусии и нетуъркинг сесии. Сред основните теми в дневния ред на форума бяха:

 

  • Динамиката на електронната търговия на Балканите;
  • Навлизането на изкуствения интелект в бранша и стратегии за оползотворяване на потенциала му;
  • Ролята на поколението Z (GenZ) в оформянето на облика на съвременната е-търговия;
  • Подходи за успешно пазарно позициониране в сектора и др.

 

Акцентите в участието на ЛогиСофт

 

"Сред най-ценните възможности във връзка със събитието беше шансът да се уверим на място и от първа ръка, че продуктите и услугите ни отговарят на ключовите предизвикателства в целия сектор на е-търговията.

 

Всички собственици на куриерски фирми и компании за онлайн продажби, които искат да останат конкурентоспособни в бъдеще, са изправени пред задачата да автоматизират интралогистичните си дейности и сортирането на пратки. Именно тук идва ролята на ЛогиСофт", коментира специално за Automation-Bulgaria.com Томас Вестерхофен, директор "Продажби и маркетинг" в компанията.

 

"Самият аз се включих в изложението с нагласата, че електронната търговия е изключително проспериращ бизнес, но с изненада установих, че този сектор е толкова по-силен и динамичен на Балканите отколкото в Западна Европа например", добавя Томас Вестерхофен.

 

По думите му това, че подобно събитие се провежда в София, е истински успех, а тясната колаборация между бизнесите от сектора е изключително важна за бъдещото развитие на региона. "Balkan eCommerce Summit събира подходящите хора на правилното място, като с това допринася за създаването на широка мрежа от ключови играчи в сегмента на онлайн търговията", споделя още експертът.

 

"Най-ценният извод от участието ни в изложението е, че трябва да продължаваме да се фокусираме върху предоставянето на най-добрите решения за автоматизация в куриерския бизнес и електронната търговия и то не само в България, но и в съседните ни страни – Румъния, Гърция и Турция", обобщава Вестерхофен.

 

     
Източник: ЛогиСофт

Ключови думи: ЛогиСофт   LogiSoft   Balkan eCommerce Summit   електронна търговия   е-търговия   онлайн търговия   логистика   интралогистика   автоматизация   изкуствен интелект  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...