Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Cognex обяви нови версии с висока резолюция на камерата за машинно зрение In-Sight 3800

Cognex лансира на пазара нови варианти с по-висока разделителна способност на доказаната си система за машинно зрение с изкуствен интелект In-Sight 3800, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от фирма Ехнатон, официален представител на компанията в България.

 

Допълненията към знаковата фамилия камери за визуална инспекция на международния производител включват 8-, 12- и 16-пикселови версии, които значително разширяват приложимостта на системата в производството, логистиката и индустрията, поясняват от Cognex.

 

Платформата сега се отличава с подобрена функционалност, към която разработчикът добавя и нов инструмент за усъвършенствана обработка на изображения, базиран на дълбоко машинно самообучение.

 

Характеристики и предимства

 

"Класическите основани на правила (rule-based) алгоритми за обработка на изображения и иновативната технология с периферно самообучение, които са емблематични за платформата In-Sight Vision Suite, сега могат да бъдат прилагани и с резолюция до 16 MP в допълнение към несравнимата скорост и впечатляващата функционалност на In-Sight 3800. Това разкрива множество нови възможности пред интегрираните решения за машинно зрение", допълват от компанията.

 

С новите варианти с висока резолюция потребителите могат да:

 

  • Извършват повече задачи в сферата на инспекцията за по-малко време;
  • Подобрят прецизността на резултатите;
  • Мащабират безпроблемно своите приложения.

Към версиите с висока разделителна способност е наличен и широк набор от аксесоари, които са различни от тези при досегашните модели със стандартна резолюция.

 

Подобно на предшествениците си, и новите допълнения към продуктовата фамилия разполагат със софтуера In-Sight Vision Suite, като всички версии са интерфейсно съвместими с платформите EasyBuilder и Spreadsheet (с изключение на няколко EasyBuilder-Only модела).

 

Мощта на deep learning технологията

 

Основен акцент в обновената серия е иновативният инструмент за обработка на изображения ViDi EL Segment, базиран на дълбоко самообучение. С негова помощ потребителите могат да маркират и увеличават избрани сегменти от заснетата сцена, за да ги инспектират по-детайлно за дефекти, наличие или отсъствие на ключови компоненти и т. н.

 

Инструментът може да бъде обучен чрез обозначаване на конкретни фрагменти от изображението с даден клас на находката или резултат от инспекцията. След обучение само с няколко примерни изображения системата се научава надеждно да откроява търсените характеристики, дори при разнообразие от обекти в потока и комплексни фонове, подчертават от Cognex.

 

 

Още ключови възможности и приложения

 

Новите версии с висока резолюция на камерата за машинно зрение In-Sight 3800 разполагат и с утвърдените функции на Cognex за класифициране ViDi EL Classify и разчитане на символи ViDi EL Classify.

 

"С първия инструмент могат да бъдат идентифицирани множество белези и характеристики на обектите с цел сортиране и класифициране в различни категории, както и детекция на различни вариации на един и същи предмет. Функцията EL Classify предлага възможности за разширена инспекция на компоненти и изделия отвъд стандартната оценка с "ОК" или "Дефектен", което позволява автоматизиране на още по-широк кръг от задачи в производството и логистиката", разкриват от Cognex.

 

Инструментът EL Read е предназначен за улеснено оптично разпознаване на символи (OCR) върху високоотразителни, неравни повърхности и такива с нисък контраст, включително едно- и многоредов текст.

 

Камерите In-Sight 3800 включват разширена библиотека от функции за машинно зрение, които позволяват измерване на разстояние, детекция на петна и зони с различни характеристики, изброяване на пиксели, регистриране на модели, разчитане на кодове, насочване на роботи, изпълнение на математически изчисления и логически функции и т. н.

 

"Системата прилага тези възможности два до три пъти по-бързо в сравнение с предишни поколения продукти, което я превръща в отлично решение за високоскоростни линии и приложения в индустрията и логистиката", обобщават от компанията.

 

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Cognex   In-Sight 3800   камера   визуална инспекция   машинно зрение   изкуствен интелект   дълбоко самообучение  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...