Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

CyberCLUB Community Day обединява експерти в сферите киберсигурност, ИИ, роботика и дронове в ИЕЦ на 2 април

26.03.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

КиберКЛУБ (Cyber Club Bulgaria) организира специализирано събитие, посветено на безопасното и отговорно използване на високите технологии, като изкуствения интелект, виртуалната реалност, дроновете и роботите, както и на предотвратяването на рисковете в интернет.

 

За целта платформата ще събере на едно място редица експерти в тези области, които ще дискутират предизвикателствата и възможностите във връзка с прилагането на дигиталните иновации.

 

Форумът CyberCLUB Community Day '24 ще се проведе във формат на 12-часов кибермаратон на 2 април т. г. в Интер Експо Център София. С него организацията ще отбележи втората годишнина от основаването си. Достъпът до събитието е безплатен след предварителна регистрация тук.

 

Акценти в тематичния обхват

 

Програмата на проявата, организирана в партньорство с ISACA – Sofia Chapter и Cyber Security Talks Bulgaria (CSTB), ще обхване широк кръг от теми и въпроси в областта на киберсигурността. Сред тях ще бъдат възможностите и опасностите при интегрирането на технологични иновации в бизнеса, включително изкуствен интелект и виртуална реалност, както и актуални новости при европейското финансиране в тази сфера.

 

Акцент ще бъде и Директивата относно мерки за високо общо ниво на киберсигурност в ЕС - NIS 2, която ще бъде тема на специален дискусионен панел. В рамките му ще бъдат обсъдени различни стратегии за устойчивост в киберпространството. Специалистите ще коментират как киберсигурността може да бъде използвана от бизнеса за повишаване на конкурентоспособността и ще представят успешни примери от практиката.

 

 

Жените и децата в технологичния свят

 

CyberCLUB Community Day '24 ще насочи вниманието и към ролята на жените в света на технологиите, като ще разкаже вдъхновяващи истории на успели в тази сфера дами. Ще бъде представена програмата SheLeadsTech на ISACA Sofia, насочена към това да мотивира повече жени да потърсят кариерна реализация в технологичния сегмент.

 

Как да защитим най-малките в дигиталното пространство ще разберем от безплатното обучение "Киберсигурност за деца и родители", което също ще се проведе в рамките на еднодневното събитие в ИЕЦ. Сесията е организирана от инициативата #КиберЗНАМ и е предназначена да повиши осведомеността както на подрастващите, така и на техните семейства относно важността на киберсигурността и безопасното поведение в мрежата.

 

Лекторите ще дадат на участниците ценни насоки как да разпознават и предотвратяват различни киберзаплахи, как да защитават личните си данни и да сърфират в сигурна онлайн среда. Организаторите са предвидили и интересни демонстрации с дронове, очила за вируална реалност и роботи в изложбения център.

 

Ролята на киберсигурността

 

"В утрешния ден технологии, като дронове, роботи, изкуствен интелект и виртуални реалности, ще играят водеща роля във всички аспекти на нашия живот. Ето защо е от съществено значение децата ни не само да бъдат запознати с тези иновации, а и да разбират как да ги използват отговорно и безопасно. Ние от инициативата #КиберЗНАМ вярваме, че образованието за киберсигурност и технологична грамотност е ключът към осигуряването на благоприятно бъдеще за нашите деца", коментира основателят на КиберКЛУБ Антон Пулийски.

 

Организацията се концентрира върху провеждането и участието на широк кръг от форуми, конференции, семинари, кръгли маси, обучения, работни срещи, програми и фестивали, ориентирани към разработването и популяризирането на различни инструменти в сферата на киберсигурността.

 

Сред тях са политики, стратегии, добри практики и етични кодекси, свързани с мерки за икономическо и социално развитие на регионално и национално ниво в контекста на киберсигурността в нововъзникващите технологични сектори.

 

     
Източник: Cyber Club Bulgaria

Ключови думи: Cyber Club Bulgaria   КиберКЛУБ   CyberCLUB Community Day   изкуствен интелект   роботика   дронове   виртуална реалност  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...