Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Устойчивост, изкуствен интелект и ергономия – водещи теми на LogiMAT 2024

12.03.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От 19 до 21 март в експоцентъра на Щутгартския панаир ще се проведе тазгодишното издание на най-голямото изложение в Европа, посветено на технологиите и решенията за автоматизация и управление на процеси в интралогистиката LogiMAT.

Под мотото "Оформяме бъдещето заедно" международната платформа ще постави фокус върху три основни теми, водещи в сектора през последните години – устойчивост, изкуствен интелект и ергономия.

 

В миналогодишното издание на събитието взеха участие над 1560 изложители, които демонстрираха най-актуалните си продукти, системи и услуги пред повече от 62 хиляди посетители от цял свят.

 

Цифрите и очакванията тази година

 

Броят на изложителите и тази година остава висок, като на щандовете в изложбения център в Щутгарт отново ще можем да видим над 1500 компании от 40 държави, информират организаторите от Euroexpo Messe- und Kongress. 150 от изложителите ще направят своя дебют на панаира. 35% от участниците в експо зоната са от страни, различни от Германия. 86 са компаниите, идващи отвъд океана, като 48 са от Китай, 5 от Тайван и 23 от Северна Америка.

 

Предвид огромния интерес изложбените площи в предстоящото издание ще бъдат почти двойно повече в сравнение с миналата година – мащабната експозиция ще се разпростре в 10 зали на общо 125 хил. кв. м.

 

Платформата за пореден път ще послужи и като световна сцена за премиерата на множество фирмени и научноизследователски иновации, непоказвани никъде досега. Сред акцентите ще бъдат най-авангардните технологии за сектора, които позволяват на предприятията да повишават своята гъвкавост, ефективност и конкурентоспособност.

 

Водещите теми

 

Изложението ще обхване целия спектър от тенденции в интралогистиката – от автоматизация и дигитална трансформация на процеси и операции, през роботика и новаторски решения на проблема с дефицита на кадри, системи за съхранение на енергия и рационално използване на ресурси, до AI базирани инструменти за интелигентен анализ на данни. Част от водещите теми ще бъдат още мрежовата сигурност в IT инфраструктурата и устойчивостта във веригите на доставка.

 

Посетителите ще имат възможност не само да се запознаят със спецификите и предимствата на презентираните решения, но да видят и голяма част от тях в действие в рамките на атрактивни демонстрации в изложбените зали.

 

Сред най-иновативните експонати ще бъдат:

 

 • Новости при системите и оборудването за съхранение и манипулиране със стоки и материали – подемно-транспортна техника, мобилно и стационарно транспортно оборудване, манипулатори, сортировъчни системи, платформи за автоматизация и управление на материални потоци, конвейерни системи и т. н.;

 

 • Складова техника и цялостни решения за складови стопанства – стелажни системи, автоматизирани складове, складови роботи, AVG и AMR системи, складови колички, автоматизирани работни станции, специализиран софтуер, ERP, MES и PPS платформи, системи за инспекция, защита, безопасност и изпълнение на поръчки, организационни решения и платформи, конструкции, интелигентно осветление и др.;

 

 • Иновации при опаковъчните технологии и измервателното оборудване – интелигентни опаковки, нови материали, индустриални опаковъчни решения, системи за управление на контейнери, палетообработващи системи, опаковъчни машини, роботи и линии, палетизиращи роботи, фолиращи машини и роботи, измервателни системи и уреди и др.;

 

 • Новости при товаро-разтоварното и транспортното оборудване – товарни рампи, мостове, платформи, маси, складови системи, кранове, конвейери, високоповдигачи, електро-, мото и робокари, кранове, палетни стакери, AGV и AMR системи, влекачи, ремаркета и т. н.;

 

 • Последно поколение дигитални решения за сектора – цифрови платформи за проследимост и идентификация, камери и тунели за машинно зрение, сензори, телекомуникационни системи, HMI решения, облачни услуги и платформи, RFID/NFC системи, решения за управление на флотилии от роботи и мобилни транспортни средства, софтуер за управление на веригите за доставки, технологии за комуникация между превозни средства, видеопроследяване, мониторинг, баркод скенери и четци, системи за изпълнение на поръчки с гласов и жестов контрол, носима електроника, софтуер за симулация и др.

 

 

Разнообразна съпътстваща програма

 

Акцент в тридневното събитие ще бъде и богатата придружаваща експозицията програма, в която ще се включат множество доказани експерти от индустрията, научноизследователските и академичните среди. Сред тях ще бъдат представители на водещи немски и световни компании, разработчици на решения за сектора на интралогистиката, както и на редица браншови организации.

 

Част от програмата ще бъдат редица тематични форуми, лекции, презентации и семинари, посветени на теми, като:

 

 • Данните като водещата "суровина" в интралогистиката;
 • Изкуственият интелект, дигиталните близнаци, облачните и носимите технологии;
 • Работните места на бъдещето – интерфейси, хора, роботи и интелигентни системи;
 • Ролята на виртуалната реалност и адитивното производство за развитието на сектора;
 • Умни опаковки, кръгова логистика и устойчивост;
 • Машинното зрение като ключ към логистичните операции от следващо поколение;
 • 5G комуникациите като основа на дигитализацията;
 • Развитието при роботите за логистиката;
 • Индустриалната метавселена като възможност за сектора;
 • Решенията за автоматично идентифициране и събиране на данни (Automatic identification and data capture, AIDC) и др.

Вниманието на участници и посетители ще привлече и връчването на престижните ежегодни награди за най-добър продукт в трите основни категории:

 

 • Софтуер, комуникации, IT;
 • Оборудване за изпълнение на поръчки, конвейерни системи, подемна техника, системи за съхранение;
 • Идентификация, опаковане, товаро-разтоварна дейност, сигурност и безопасност.

Повече за акцентите в миналогодишното издание на LogiMAT вижте във видеото:

 

 

     
Източник: Euroexpo

Ключови думи: LogiMAT   логистика   интралогистика   автоматизация   роботика   изкуствен интелект   устойчивост  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...