Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Нов дифузен сензор за измерване на разстояние с Time-of-Flight технология от Leuze electronic

 

Leuze electronic представя нов компактен дифузен сензор, подходящ за задачи в сферата на детекцията и измерването при изисквания за широк работен обхват.

 

ODT3CL1-2M е специално разработен за взискателни съвременни приложения, в които присъствието на обекти трябва да се открива на големи разстояния, а стойностите от измерванията е необходимо да се извеждат чрез IO-Link.

 

Предимствата на TOF технологията

 

Новото допълнение към гамата лазерни сензори на Leuze с потискане на фона е базирано на иновативната Time-of-Flight технология, благодарение на която устройството достига работен обхват от 2 m.

 

Сензорът за превключване с изход за измервателни стойности има две независими точки на сработване и е изключително гъвкав. В интралогистиката той може да бъде интегриран в транспортни колички за различни приложения, в които осигурява надеждно позициониране, проверки за присъствие и за заетост на отделенията. При работа с автоматично управлявани превозни средства (AGV) дифузният сензор може да проследява позицията на транспортирания материал.

 

Компактни дифузни сензори с широк работен диапазон се използват и в производството на автомобили, например за управление на хващачи за роботи или за контрол на качеството.

 

Серията 3C на Leuze включва разнообразни модели компактни фотоелектрични сензори и дифузни сензори с широк работен диапазон и голям функционален резерв. С новия лазерен дифузен сензор ODT3CL1-2M производителят разширява работния обхват на сензорите си за измерване на разстояние. Дифузният сензор ODT3C, базиран на принципа на триангулацията, който е част от серията 3C, се отличава с работен обхват до 150 mm и е изключително подходящ например за опаковъчни приложения.

 

 

Измерване и извеждане на стойностите с един сензор

 

ODT3CL1-2M решава различни задачи в сферата на детекцията и надеждно изпраща към управлението на машината необходимата информация за разстоянието. За да бъде възможно извършването на тези два типа операции само с едно устройство, сензорът трябва да предоставя на системата както информация за превключване, така и данни относно стойностите от измерванията.

 

Тази възможност пести на потребителите време и средства не само във връзка с доставката, монтажа и въвеждането в експлоатация на едно вместо две устройства, но и по време на работа. Двете независимо конфигурируеми точки на превключване позволяват на една транспортна количка например оптимално да задава и променя скоростта си, за да пренася стоките и материалите максимално бързо до целевата дестинация.

 

TOF технологията създава предпоставки за разширен работен обхват от порядъка на няколко метра. Благодарение на нея сензорът съчетава изключително компактен корпус (11,4 x 34,2 x 18,3 mm) с голям диапазон на измерване.

 

Гъвкаво регулиране на обхвата, усъвършенствана диагностика

 

Работният обхват на устройството може да се настройва както цифрово чрез IO-Link, така и посредством физическия бутон за обучение върху корпуса. Калибрирането на сензора позволява висока точност при дистанционно задаване на разстоянието.

 

Точките на превключване се регулират почти независимо от отраженията, когато се правят корекции в обхвата чрез IO-Link и при замяна на устройството. Изключително полезна е възможността в случай на замяна настройките от стария сензор да бъдат директно прехвърлени към новия без загуба на данни посредством IO-Link. В такива случаи не се налага повторно обучение.

 

IO-Link интерфейсът позволява изпращането на широк набор от различни типове диагностични данни от устройството, например за стойности на температурата, качество на сигнала, информация от брояч на обекти, предупредителни известия и др.

 

 

 

 

 

АТИКС ООД
София 1700, Студентски град
ул. проф. д-р Димитър Добрев 8, вх. А ет.2
Тел: +359 2 4653340
Факс: +359 2 4654479
Мобилен: +359 899161414
office@atics.bg
www.atics.bg

 

     
Източник: Атикс

Ключови думи: Атикс   Atics   Leuze   Leuze electronic   IO-Link   ODT3CL1-2M   дифузен сензор   Time-of-Flight   TOF   детекция   AGV   интралогистика   фотоелектрични сензори  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...