Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Дигиталните иновации превземат производството, а TLL Media обобщава новостите в последното си е-издание

06.03.2024   |   Начало»Е-книги
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

С идването на месец март настъпва време и за следващото електронно издание на Издателство TLL Media.

 

Най-новото допълнение към поредицата ни от е-книги е посветено на дигитализацията – мегатенденцията, която завинаги променя облика на съвременната индустрия.

 

Е-сборникът "Дигитални производствени иновации" обобщава последните новости при цифровите технологии и някои от най-интересните им приложения в промишления сектор. В него можете да научите повече за:

 

  • Възможностите, които разкриват 5G комуникациите и облачните изчисления;
  • Водещите технологични тенденции в индустриалната роботика и автоматизация през настоящата година;
  • Напредъка при цифровите двойници и глобалните инициативи за по-широкото им внедряване в Industry 4.0 приложения;
  • Актуални възможности за финансиране в областта;
  • Стратегически партньорства в сферата на интелигентната индустрия и др.

Експертите говорят

 

В най-новата е-книга на TLL Media се включва и един от доказаните експерти по темата за четвъртата индустриална революция – Владимир Филипов, основател и управител на NearSoft. Той запознава аудиторията с основните инструменти за внедряване на Индустрия 4.0 и откроява етапите, през които преминават предприятията по пътя на дигитализацията.

 

"Днес компаниите все още са изправени пред предизвикателството да създадат основните условия за Индустрия 4.0. Съответно пътят на развитие започва с дигитализация. Въпреки че дигитализацията сама по себе си не е част от Индустрия 4.0, компютъризацията и свързаността са основни изисквания за нейното внедряване", разкрива специалистът.

 

 

/Снимка: Dreamstime/

 

От статията ще научите повече за това какво представлява цифровата сянка (digital shadow) на фабриките, какви ползи предлага комбинирането на съществуващи източници на данни със сензори, какви предимства осигурява интегрирането на МОМ/MES системи и ще получите полезни насоки за ускоряване на цифровата трансформация.

 

Владимир Филипов разполага с повече от 30 г. опит в софтуерния бранш, като е заемал ключови позиции във водещи световни компании и е консултирал редица глобални фирми от топ 500 по цял свят. Автор е на множество научни публикации и е част от експертния екип, подготвил "Стратегия за участието на България в четвъртата индустриална революция (Индустрия 4.0)" към Министерство на икономиката.

 

От умните фабрики до екрана на смартфона Ви

 

Е-книгата "Дигитални производствени иновации" вече е на разположение на всички заинтересовани специалисти от индустрията, бизнеса и други обвързани с дигитализацията сфери. Изданието може да бъде изтеглено безплатно от сайта на TLL Media в удобен за четене и споделяне pdf формат.

 

"Дигиталните двойници, интелигентните роботи и усъвършенстваните платформи за автоматизация може би звучат леко абстрактно за широката публика. Но за хората от света на производството – инженери, технолози, разработчици, доставчици, системни интегратори, техници и крайни потребители, те постепенно се превръщат в неизменна част от работното ежедневие. Именно към този обширен сегмент от специализираната аудитория на Издателството е насочена и най-новата ни селекция от интересни и полезни материали", коментират от екипа на TLL Media.

 

Своето БЕЗПЛАТНО копие на електронната книга свалете от тук.

 

 

Ако сте пропуснали да прочетете премиерния е-сборник от поредицата, озаглавен "ИНОВАЦИИ за ДЕКАРБОНИЗАЦИЯ", или специализираното издание, посветено на AI технологиите – "ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ В ИНДУСТРИЯТА", можете да ги намерите в секцията с електронни книги на страницата на Издателството.
 

     
Източник: TLL Media

Ключови думи: Е-книга   дигитализация   иновации   роботика   автоматизация   дигитални двойници   Industry 4.0   Индустрия 4.0   NearSoft   MOM   МОМ4  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Е-книги

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...