Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Експерти ще обсъдят онлайн ролята на интелигентната автоматизация във фабриките на бъдещето

05.03.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 14 март т. г. от 18:00 ч. българско време ще се проведе специализирано виртуално събитие, посветено на ролята на интелигентната автоматизация в развитието на производствения сектор.

Уебинарът "Фабриката на бъдещето днес: изкуствен интелект, интелигентна автоматизация и трансформация на производството" е част от поредицата онлайн семинари Automate Preview на Асоциацията за усъвършенстване на автоматизацията A3.

 

Организацията ежегодно провежда серия от подобни събития като част от подготовката за ключовата платформа в портфолиото си – популярното в цял свят и водещо в Северна Америка изложение за автоматизация, роботика и производствени решения Automate. Тазгодишното издание на технологичното шоу ще се проведе от 6 до 9 май в Чикаго.

 

Тематичен обхват

 

Уебинарът на 14 март ще постави фокус върху иновациите за производствения отрасъл, които навлизат в практиката вследствие на конвергенцията между изкуствения интелект, роботиката, машинното зрение, управлението на движението и други направления в сферата на автоматизацията.

 

Събитието ще се проведе в партньорство с водещи глобални компании в изброените сегменти, включително Cognex, Siemens, OnLogic, Eurotech, Dorner и Axiomtek. Представители на тези световни брандове ще се включат в програмата на виртуалния семинар и в ролята на лектори, които ще поставят основите на задълбочена дискусия върху ползите от интелигентната автоматизация в модерните производствени предприятия.

 

За участие в уебинара можете да се регистрирате безплатно тук.

 

 

Трансформация на екосистемата

 

"Изкуственият интелект надгражда роботите, технологиите за компютърно зрение, системите за управление на движението и други типове платформи в промишлената автоматизация, за да създаде изцяло нови решения с по-висока гъвкавост и много по-широка приложимост.

 

Големите технологични компании, които някога се фокусираха повече върху смартфоните, отколкото върху производството, сега вече виждат индустриалните системи, роботите и средствата за автоматизация от ново поколение като ключови сегменти на бизнеса си.

 

Тази трансформация коренно променя всеки аспект на екосистемата – от продуктовия дизайн и технологичните процеси до крайния потребител. От лекторите на предстоящия уебинар – доказани експерти в своите области, ще научите повече за основните възможности и предизвикателства при внедряването на AI базирани платформи в производствените операции", информират организаторите на събитието.

 

Лекторите

 

Ерик Хершбергер, главен инженер "Приложения" в Cognex, ще запознае аудиторията с преимуществата на изкуствения интелект в проектите за визуална инспекция в индустрията. Експертът разполага с над 20 години опит в сфери като програмиране на роботи, логически контролери и камери за машинно зрение.

 

Директорът на направление "Продуктов мениджмънт и маркетинг в заводската автоматизация" на Siemens Бернд Райтел пък ще насочи вниманието към възможностите на предприятията да постигнат нови нива на производителност чрез прехода към дигитализация. Райтел е част от екипа на Siemens през последните 15 години и специализира в сегмента на индустриалните решения.

 

В програмата на уебинара ще се включат още: Коул Уонгснес, ръководител на инженеринговата дивизия за продажби в OnLogic; Дейвид Бейдър, вицепрезидент "Бизнес развитие" в Eurotech; Марко Пардо, глобален продуктов мениджър в сегмента на транспортните и конвейерните решения от екипа на Dorner, както и Каспер Цай, продуктов мениджър в Axiomtek.

 

     
Източник: A3

Ключови думи: A3   Automate Preview   Automate   уебинар   изкуствен интелект   автоматизация   производство   Cognex   Siemens   OnLogic  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...