Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Posital пусна нови абсолютни енкодери Nextgen IXARC със SSI интерфейси

19.02.2024   |   Начало»Технологии
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Posital представи на пазара нови магнитни абсолютни ротационни енкодери от серия Nextgen IXARC, оборудвани с комуникационни интерфейси SSI, съобщиха от Вайд-Бул – официален представител на фирмата в България.
 
Синхронният сериен интерфейс (SSI) е добре познат и широко прилаган в индустрията за свързване на различни видове сензорни устройства, в това число и абсолютни енкодери. SSI интерфейсът улеснява пряката комуникация между сензорите и цифровите контролери на програмируеми логически контролери (PLC) или микроконтролери, използвайки точка-до-точка кабелни системи, базирани на стандарта RS-422. Тази система е предпочитана поради високата си скорост на трансфер на данни и способността да поддържа стабилни връзки на дистанции до 1200 м, отбелязват от Вайд-Бул.
 
Синхронният сериен интерфейс е широко приет от водещи производители на PLC, като скоростта на предаване на данни може да варира в зависимост от дистанцията на свързване.
 
Новите абсолютни ротационни енкодери от серията Nextgen IXARC на Posital са оборудвани със сензори с тунелен магниторезистивен ефект (TMR), които осигуряват измерване на ъглова позиция в рамките на едно пълно завъртане с изключителна точност. TMR сензорите предлагат повишена стабилност, намалена чувствителност към температурни промени и по-добра реакция на фини вариации в магнитното поле в сравнение с предшестващите сензори с Хол ефект, посочват от Вайд-Бул и допълват, че така те дават възможност за значително по-висока разделителна способност, достигаща до 18 бита.

Революционно решение

В новите многооборотни енкодери IXARC на Posital е интегрирана високотехнологична иновация – специализирана интегрална схема ASIC, разработена от самата компания, за отчитане на оборотите без необходимост от батерии. Тази уникална система, отбелязват от Вайд-Бул, използва сензор на Wiegand, който е свързан с ASIC чипа. При всеки пълен оборот на енкодера, сензорът генерира сигнален импулс и произвежда достатъчно електрически ток, за да задейства броячната верига в ASIC. Тази иновативна броячна система със самостоятелно захранване гарантира, че всеки оборот се регистрира в енергонезависимата памет на устройството, дори когато системата е изключена от електрическата мрежа.


 
"Това революционно решение изключва нуждата от резервните батерии и осигурява надеждно отчитане на оборотите във всякакви условия", допълват от Вайд-Бул.
 
Енкодерите на Posital с SSI интерфейс предоставят гъвкавост чрез програмируемост, която позволява на потребителите да ги конфигурират спрямо конкретни нужди с помощта на прост софтуерен инструмент за програмиране, наречен UBIFAST. Този инструмент улеснява актуализацията на различни параметри на енкодерите, включително:

  • Резолюцията на енкодера;
  • Посоката на въртене;
  • Изходния код;
  • Предварителната настройка (пресет).

 
Корпусите на новите енкодери от серията Nextgen IXARC са подобрени, като те включват нови компактни модели със заварени връзки за по-висока здравина и надеждност. Също така, са налични варианти с интерфейсни връзки, позиционирани под ъгъл от 45° спрямо оста на енкодера, което предлага алтернатива на традиционните аксиални или радиални конектори. Тази опция може значително да улесни монтажа на устройствата в ограничени пространства, като предоставя по-голяма гъвкавост при инсталацията, обясняват от Вайд-Бул.

     
Източник: Вайд-Бул

Ключови думи: Вайд-Бул   Weid-Bul   Posital   Nextgen IXARC   SSI   енкодери  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...