Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ProLeiT лансира усъвършенствана версия на ключовата си платформа за управление на пивоварни brewmaxx

На разположение на потребителите е най-новата и значително усъвършенствана версия на цялостното решение за автоматизация и управление в пивоварната индустрия brewmaxx, което е част от каталога на немския производител на системи за процесен контрол и MES платформи ProLeiT. Това съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма PACS Solutions, стратегически партньор и интегратор на компанията у нас.

Последната версия на софтуера V9.90 разполага със съществено разширен инструментариум, а сред най-значимите подобрения са обновеният потребителски интерфейс, новите функции за сигурност и безопасност, както и интеграцията на ключов софтуерно базиран контролер от гамата на Schneider Electric, от чиято корпоративна структура ProLeiT е част от 2020 г. насам.

 

Така немската компания продължава да развива концепцията си за достъпна, отворена и независима от производителя автоматизация, посняват от PACS Solutions.

 

Доказано в дългогодишната практика решение

 

Специализираната платформа за пивоварни и цехове за бутилиране на напитки brewmaxx е базирана на знаковата система за управление в процесните индустрии на ProLeIT - Plant IT, която сега също е налична в обновена версия с подобрени възможности, информира производителят.

 

"Днес този софтуер се използва като стандартно решение от над 850 предприятия в сектора, включително от някои най-големите и популярни пивоварни в света. brewmaxx участва в производството приблизително на всяка четвърта бутилка или кен с бира на пазара. Като обектно ориентирана и PLC базирана система за управление на процесите, която разполага с MES функционалност и интегрирани модули за мениджмънт на рецептите, платформата може да се използва с контролери от най-различни производители.

 

Мащабиеруемият модел на лицензиране пък позволява интегрирането й в производства от всякакъв мащаб – от малки цехове за крафт бира до гигантски пивоварни заводи", допълват от немската компания.

 

 

Какво предлага актуализацията?

 

Сред ключовите подобрения в последната актуализация на решението са усъвършенстваната киберсигурност и съвместимостта с най-новите SQL лицензи на Microsoft. От особена важност за потребителите е и интеграцията на платформата с разпределената софтуерно базирана система за автоматизация EcoStruxure Automation Expert на (EAE) на Schneider Electric.

 

Вече са на пазара и стартови продуктови класове, базирани на тази интеграция, които позволяват внедряването на обогатената с възможностите на EAE най-нова версия на brewmaxx в компактни производствени системи в пивоварни по цял свят, разкриват още от ProLeIT.

 

Новите възможности накратко

 

 • Нови продуктови класове и подобрена функционалност при контролерите Modicon M580;
 • Подобрена свързаност между системата за управление на двигатели на Schneider Tesys T към платформата за процесно управление и възможност за ранно откриване и превенция на повреди във връзка със задвижването;
 • Опростено планиране в приложения за дозиране на твърди субстанции и течности;
 • Интеграция между Plant iT и EcoStruxure Automation Expert (EAE)/dPAC;
 • Софтуерно базирано разпределено управление с цел реализацията на модулни концепции за автоматизация;
 • IT ориентирано и отворено процесно управление за улеснено свързване на различни машини и контролери;
 • Модул за синхронизиране на партидите Plant iT Batch Orchestration System (BOS);
 • Подобрения в генератора на контролни рецепти;
 • Възможност за използване на нов тип OPC-UA свързаност за управление на последователности при параметрите на оборудването и рецептите;
 • Улеснена интеграция на OCP-UA съвместими контролери, както и на малки производствени единици с контролери от гамата на Rockwell, независимо дали са нови или са били в експлоатация.

 

     
Източник: PACS Solutions

Ключови думи: PACS Solutions   ProLeIT   brewmaxx   Schneider Electric   пивоварни   пивоварна индустрия   автоматизация   управление   процесен контрол  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Е-книга Изкуствен интелект в индустрията
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...