Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation инвестира в подпомаган от ЕК венчър фонд за разработката на Industry 5.0 технологии

Rockwell Automation прави стратегическа инвестиция в специализиран фонд на компанията за рисков капитал Momenta, насочен към разработката на устойчиви и ориентирани към човека технологии за бъдещето на индустрията.

 

Това съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма Ротек, официален дистрибутор на Rockwell в България.

 

Капиталовложението в целевия фонд за Industry 5.0 решения на Momenta дава на американския производител на решения за промишлена автоматизация ранен достъп до множество иновативни технологични платформи с потенциал коренно да трансформират производството и с фокус върху основните принципи на петата индустриална революция – устойчивост, издръжливост и гъвкавост.

 

Тласък за стартъпите в Европа и Северна Америка

 

Базираната в Швейцария фирма за венчър капитал разкри специализирания си фонд в размер на 100 млн. щатски долара в сътрудничество с ЕК с цел да подкрепи стартъпите, които развиват Industry 5.0 инициативата на Комисията. Програмата за финансиране е създадена да насърчи научноизследователската дейност и иновациите като двигатели на прехода към по-устойчива и ориентирана към хората индустрия. Фокусът в нея се измества от стойността за акционерите към стойност за заинтересованите страни.

 

"Инициативата поставя човека в центъра на индустрията, като чрез силата на информацията и технологиите го подпомага във вземането на по-уверени и обосновани решения. Насочен към иноваторите във фаза на растеж, които движат напред дигиталната трансформация в производството, енергийния сектор, интелигентните платформи и пространства и изобщо във веригите на доставките, специализираният Industry 5.0 фонд ще осигури рисков капитал за инвестиции и възможности за директно създаване на бизнес стойност за предприемачите в Европа и Северна Америка", коментират от Rockwell Automation.

 

Достъп до ключови технологии за дигитална трансформация

 

Базираната в САЩ компания е основен инвеститор във фонда, а екипът й за венчър капитал ще работи в тясно сътрудничество с Momenta и останалите компании от портфолиото й, като ще им предостави широкообхватната си експертиза в областта, както и достъп до мрежата от стратегически партньори на Rockwell.

 

 

Тази мащабна инвестиция допълва плана за неорганичен ръст на компанията, като й дава възможност да развива и в бъдеще да използва революционни технологии за дигитализация от следващо поколение, които са все още във фаза на разработка.

 

Силата на партньорството

 

"Вълнуваме се да си партнираме с Momenta в идентифицирането на онези стартъпи, които са готови да трансформират индустрията и да застанат зад общата ни цел да разширим човешките възможности. Развитието и внедряването на технологии, носещи ползи за потребителите, безспорно са от полза и за акционерите.

 

Това партньорство поставя Rockwell в уникална позиция – да осигурява ранна помощ и насоки за усъвършенстването на иновации, които ще дадат на клиентите ни по цял свят повече гъвкавост, издръжливост и устойчивост в бъдеще", подчертава Сирил Пердукат, старши вицепрезидент и главен технологичен директор на американската компания.

 

"За нас е чест, че Rockwell Automation е инвеститор в Industry 5.0 фонда. Това е корпорацията, която дефинира индустриалната автоматизация и дигиталната трансформация в Северна Америка и непрекъснато разширява глобалното си присъствие благодарение на впечатляващия си ръководен екип.

 

Фокусът на Momenta през последното десетилетие беше върху инвестициите във фирми, които стимулират индустриалния прогрес. Ето защо не бихме могли да си представим по-подходящ партньор за Industry 5.0 инициативата ни от Rockwell", обобщава един от съоснователите на компанията за рисков капитал Кен Форстър.

 

     
Източник: Ротек; снимки: Dreamstime

Ключови думи: Ротек   Rotec   Rockwell   Rockwell Automation   Industry 5.0   Индустрия 5.0   Momenta   рисков капитал  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...