Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Изложението Industry Automatica продължава да набира скорост с третото си издание през май

30.01.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Специализираното изложение за индустриална автоматизация и роботика Industry Automatica ще се проведе за трети път от 14 до 16 май т. г. във Варшава. Платформата е част от най-мащабното експо за промишления сектор в Полша Warsaw Industry Week, което се провежда ежегодно в изложбения и конгресен център в европейската столица.

 

Industry Automatica стартира като специализирана зона на варшавската "Индустриална седмица", но предвид огромния интерес от страна на местни и международни изложители и гости към тематиката организаторите от панаирната компания Ptak Warsaw Expo вземат решението да я обособят като самостоятелен технологичен форум, посветен на новостите при решенията за автоматизация и роботизация.

 

На фокус: тенденциите и иновациите

 

В рамките на третото си издание изложението отново си поставя за цел да демонстрира последните тенденции в този динамично развиващ се сектор, да презентира най-актуалните и иновативни продукти, системи и услуги, както и да създаде условия за обмен на идеи, добри практики и бизнес контакти между представители на бранша.

 

На фокус ще бъдат разнообразни хардуерни и софтуерни решения за дигитализация и оптимизация на работните процеси в производството и индустрията, интелигентни машини, роботи и компоненти, предназначени да повишат ефективността и степента на автономност на технологичното оборудване.

 

Сред водещите направления в обхвата на проявата ще бъдат:

 

  • Системи за управление;
  • Новости при контролно-измервателната техника;
  • Роботизирани системи и приложения;
  • Иновации при клапаните, задвижванията и регулаторите;
  • Достижения в индустриалната електроника и др.

 

Миналогодишният успех

 

Организаторите отчитат като огромен успех силното второ издание на изложението, което се проведе през месец май миналата година. В него взеха участие редица водещи местни и глобални компании, включително Askom, Astat, Baumer, Beckhoff, Brady, CoRobotics, Eldar, Euchner, Evoltec, Finder, Folpol, Helukabel, InduProgress, Jazon, Merazet, Mitsubishi Elecric, MultiProjekt, Polpack, Schmalz, ST COM, Turck, Zeus и др.

 

Полският специализиран изложбен форум за автоматизация и роботика привлече и над 10 хил. посетители от 14 държави. "Тези цифри са безспорен индикатор за това, че изложението Warsaw Industry Automatica вече е заслужило лидерска позиция в сектора и ежегодно превръща Варшава в столица на иновациите и в притегателна точка за предприемачите в сектора, които искат да дадат тласък на бизнеса си", коментират организаторите.

 

Съпътстващата програма

 

Органична част от програмата на изложението е специализираната конференция за индустриална автоматизация, която през 2023 г. протече под мотото "Автоматизация и роботизация – цел или средство". Форумът постави в центъра на общественото внимание някои от водещите теми в сектора, а именно:

 

  • Ролята на автоматизацията и роботизацията за зелената трансформация на индустрията;
  • Как автоматизацията и роботизацията спомагат за по-доброто оползотворяване на човешкия потенциал в производството;
  • Автоматизацията и роботизацията като ключови елементи на ефективните производствени системи.

В рамките на тридневното мероприятие тази година отново ще се проведат множество специализирани лекции, семинари, презентации, работилници, панелни дискусии и обучения, а сред основните опорни точки ще бъдат фундаменталните технологии на настоящето и бъдещето, темповете на дигитализация, митовете за автоматизацията и роботизацията като заплаха за работната сила, възможностите за повишаване на производителността и енергоспестяване, lean методологията и др.

 

Повече за това как протече успешното миналогодишно издание на изложението вижте във видеото:

 

 

     
Източник: Ptak Warsaw Expo

Ключови думи: Industry Automatica   Warsaw Industry Week   автоматизация   роботика   роботизация  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...