Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation отчете високи финансови резултати за 2023 г.

03.01.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Американският разработчик на технологии за промишлена автоматизация и дигитална трансформация на индустрията Rockwell Automation приключи финансовата 2023 г. с изключително позитивна равносметка.

 

Високи резултати от щатската корпорация отчитат и на база четвъртото тримесечие на едногодишния фискален период. Въз основа на официално изнесените данни Rockwell стартира новата 2024 г. с амбициозни планове за по-нататъшното разширяване на позициите си на глобалния пазар, съобщават от фирма Ротек, която е официален дистрибутор на американската компания в България.

 

Какво показват изчисленията?

 

Продажбите през последното тримесечие на миналата година са регистрирали ръст от 20,5% спрямо предходната, информират от ръководството на Rockwell. Увеличение с 20 на сто е отчетено и при печалбата на акция (EPS). Компанията докладва над 16-процентен ръст в продажбите на годишна база – за цялата фискална 2023 г., като органичните продажби са нараснали с 16,9% в сравнение с предходната финансова година, а в приблизително същия размер (16 на сто) е и увеличението при годишния периодичен приход (ARR) на щатската корпорация.

 

Усреднената печалба на акция за 2023 г. бележи ръст с цели 50% спрямо предходния едногодишен период. Паричните средства за изминалата фискална година, осигурени от оперативни дейности, са в размер на 1,4 млрд. щатски долара, а свободният паричен поток достига 1,2 млрд. долара, което представлява значително увеличение на годишна база – съответно с 67% и 78%.

 

"Убедителното ни представяне и непрекъснатото оптимизиране на сроковете за изпълнение спомогнаха за реализиране на впечатляващ ръст от над 20% както при годишните продажби, така и при печалбите за последното тримесечие на 2023 г. Важно е да се отбележи, че продажбите на компанията регистрират двуцифрен ръст във всички региони и бизнес сегменти.

 

Устойчивият модел на развитие на Rockwell, продължаващите инвестиции в нови печеливши стратегии и клиентски ориентираната ни корпоративна култура ни дадоха възможност да надминем собствените си очаквания за растеж и цели за ефективност", коментира главният изпълнителен директор на компанията Блейк Морет.

 

Постиженията зад цифрите

 

Продажбите през четвъртото тримесечие на отминалата финансова година според обзорния доклад на корпорацията са калкулирани на 2,56 млрд. долара. Справката за същия показател в рамките на фискалната 2022 г. показва малко над 2,12 млрд. долара, което означава увеличение с над една пета.

 

Така общият размер на продажбите на щатската компания за приключилата финансова година надхвърля 9 млрд. долара, докато през предходния отчетен период те се равняват на 7,76 млрд. Нетният доход за фискалната 2023 г. достига 1,39 млрд. долара или 11,95 долара на акция, в сравнение с 932 милиона долара (или 7,97 долара на акция) през предходната фискална година.

 

 

Значителен ръст от Rockwell Automation отчитат както в сегмента на интелигентните устройства, така и при решенията за управление и софтуера. В първото направление продажбите са скочили с 22,3 на сто до над 1,17 млрд. долара през последното тримесечие на годината и с над 15% на годишна база – до повече от 4 млрд. долара.

 

Бизнес дивизията за софтуер и управление докладва близо 25-процентен ръст в продажбите през четвъртото тримесечие (821 млн. долара) и общо годишно увеличение отново с близо 25 на сто спрямо предходната година – до приблизително 2,9 млрд. щатски долара.

 

"Гледаме към новата финансова година с увереност в способностите ни да растем и да се развиваме, помагайки на клиентите си да разширяват своите производства, да се справят с ключовите предизвикателства във връзка с недостига на работна сила и да затвърдят своята устойчивост чрез нови технологии и услуги.

 

Дори в динамичната съвременна макроикономическа обстановка нашата рационализирана организация и силният фокус върху производителността ни позволяват да продължим да увеличаваме приходите си, като същевременно не спираме да инвестираме в ключови сфери на растеж", обобщава Морет.

 

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   финансови резултати   финансова година   фискална година   индустриална автоматизация   интелигентни устройства  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Е-книга Изкуствен интелект в индустрията
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...