Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Balluff представи иновативна система с радарна технология за детекция в опаковъчния сектор

Германският производител на сензори и комплексни системи за автоматизация лансира на пазара иновативна индустриална система за безконтактна проверка на опаковки на поточната линия, базирана на радарна технология, съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от българския партньор на компанията – фирма Белопитов.

RadarImager е цялостно решение за 3D сканиране/детекция (в зависимост от материала) на разнообразни контейнери и опаковъчни формати в хранително-вкусовата, бутилиращата и фармацевтичната промишленост. Платформата позволява както идентифициране на наличието на чужди и/или скрити обекти, например замърсители, така и детекция на отклонения в броя или вида на съдържимите компоненти и проблеми със самата опаковка.

 

Отговор на ключово предизвикателство за сектора

 

Системата RadarImager е предназначена основно за приложения в сферата на контрола на качеството и по-специално за предприятия, за които ефективното, автоматизирано и безопасно инспектиране на продуктите досега е било предизвикателство, пояснява производителят.

 

"Контролът на качеството е решителен фактор за редица производствени предприятия днес. Компаниите са длъжни да гарантират високо качество на продукцията си, като същевременно се стремят към максимална производителност. Именно тук новият RadarImager се вписва в картината, като гарантира прецизна детекция на всякакви скрити обекти и аномалии в партидите и отделните продукти", коментират от Balluff.

 

Сред основните функции на решението са:

 

 • Проверки за цялост на опаковките;
 • Проверки за дефекти в продукта във вътрешността на опаковката, например аномалии по повърхността му;
 • Детекция на чужди тела;
 • Детекция на замърсители;
 • Цялостен качествен контрол на поточната линия и др.

Предимства

 

Радарната технология, на която е базирана системата RadarImager, предлага алтернатива на популярните методи в този сегмент, като осигурява множество предимства за потребителите благодарение на възможностите си за триизмерно сканиране/детекция.

 

Решението за безконтактна инспекция елиминира рисковете от повреждане на продуктите, като е напълно независимо от условията на осветеност в работната зона, както и от факторите на експлоатационната среда.

 

 

Електромагнитните вълни от радарния източник в използвания честотен диапазон проникват през електронепроводими среди, което позволява детекция на широк кръг от опаковъчни материали, като фолиа, пластмаса, картон, стъкло и др. При метали, проводими тела или течности сканирането не е възможно, но системата осъществява ефективна детекция.

 

RadarImager значително опростява и ускорява проверките на качеството, спомага за повишаване на гъвкавостта и надеждността на инспекцията, намалява разходите за брак и позволява сериозни икономии на пространство.

 

Приложения

 

В хранително-вкусовата промишленост и бутилирането на напитки системата може да се използва широко за:

 

 • Проверка на съдържанието на опаковката;
 • Детекция на замърсявания и чужди обекти;
 • Проверка за цялост на опаковката и продукта;
 • Проверка на запечатването;
 • Детекция на нивото на запълване и др.

Във фармацевтичната индустрия, където контролът на качеството също играе ключова роля, RadarImager позволява изпълнението на всички упоменати дотук задачи, като позволява работа с богат асортимент от лекарствени средства в различни форми, хранителни-добавки и други продукти, допълва производителят.

 

Как работи системата?

 

"RadarImager излъчва електромагнитни радарни вълни, които се отразяват по различен начин в зависимост от спецификите на обекта/опаковката и материала.

 

Данните от отразените вълни се използват от софтуера за създаване на единични триизмерни изображения или поредици от отделни слоеве, като записите за всеки обект се сравняват със зададените шаблони за допустим вид и състояние на продукта и се прави оценка на наличието или отсъствието на дефекти и други проблеми.

 

Комуникацията и трансферът на данни се обезпечават посредством Gigabit Ethernet чрез интерфейса GenICam GenTL Producer и протокола GigE Vision, поясняват от Balluff.

 

     
Източник: Белопитов

Ключови думи: Белопитов   Balluff   RadarImager   ХВП   фармацевтична индустрия   детекция   сканиране   опаковъчен сектор   радарна технология  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Е-книга Изкуствен интелект в индустрията
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...