Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Новият Linx 8940 Spectrum – революция в печата с пигментни мастила

Използването на принтери с пигментни или "бели" мастила представлява по-голямо предизвикателство за предприятията, отколкото употребата на стандартни мастила на базата на багрила. В повечето случаи тези системи изискват по-често обслужване, ежедневно почистване на главата и водят до по-продължителни непланирани спирания на линията.

 

Но защо е така?

 

Пигментът не е естествено разтворим в разтворителя, което означава, че често има:

 • Спад в контраста;
 • Запушени филтри;
 • Блокирани/непропускливи тръби;
 • Блокирани дюзи;
 • Счупени помпи и клапани.

Освен гореизброените, пигментът в мастилата е тежък и с тенденция да се утаява и слепва, което влошава качеството на печата.

 

Ползи от използването на пигментно мастило

 

Багрилата филтрират светлината и правят мастилото по-тъмно, а пигментите я отразяват и го правят по-светло. Пигментните мастила:

 • Са идеални за печат върху тъмни продукти, като кабели, тръби, бутилки, електронни чипове и автомобилни части, които често са черни или по-тъмни на цвят;
 • Осигуряват изключително висока устойчивост на цветовете, което гарантира, че цветът се запазва за дълъг период от време;
 • Предлагат много висока адхезия.

Ключови фактори при избора на контрастен пигментен мастиленоструен принтер

 

Един от ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на принтер, е ограниченото утаяване на пигмента, за да се гарантира високо качество на печат. А ето и други важни съображения:

 

Изпразване и промиване на тръби и филтри

Ако тръбите са правилно изчистени, когато не се използват, това елиминира риска от утаяване на мастило и утайка в тръбите, което причинява запушване. Потърсете принтер, който изпразва захранващите линии и тръбите при изключване и промива тръбите по време на пускане и спиране. Изпразването на филтъра при изключване на захранването също означава, че не може да възникне утаяване във филтъра, когато принтерът не се използва.

 

Адаптивно използване на разтворители

Изборът на принтер с усъвършенствано адаптивно използване на разтворители гарантира, че слоят мастило винаги е с правилната дебелина за максимална непрозрачност, но също и че не е твърде удебелен, за да доведе до запушване. Важно е принтерът да може автоматично да добавя повече разтворител, ако слоят е дебел или по-малко, ако е тънък.

 

Филтрация

Качествената филтрация гарантира, че всички частици се улавят и филтрират, преди да достигнат печатащата глава. Колкото по-добра е технологията за филтриране, толкова по-малък е рискът от блокиране.

 

 

Смесване на седименти и спирания по време на празници

Уверете се, че принтерът е проектиран да се справя безпроблемно с празнични периоди на изключване и че утаеният пигмент лесно се разпръсква отново при стартиране, без да е необходимо системата да се промива. Потърсете кодер, при който утайката непрекъснато се смесва с мастилото, за да се запази непрозрачността му и да се избегне утаяване.

 

Лесна употреба

От изключително значение е принтерът да е с лесен за използване потребителски интерфейс, интуитивен сензорен екран и набор от различни опции за съобщения.

 

Linx 8940 Spectrum

 

Революционният нов принтер с пигментно мастило Linx 8940 Spectrum е иновативно проектиран на базата на патентована технология. Системата притежава всички горепосочени критични характеристики за максимална надеждност, което води до по-дълги интервали на обслужване, по-малко почистване и повече време за работа.

 

Предимства:

 

 • Сервизни интервали: до 8000 часа или 12 месеца, два пъти по-дълги от тези при повечето други пигментни принтери;
 • Скорост на линията: до 10 м/сек.;
 • Почистване на печатащата глава: само веднъж седмично, седем пъти по-рядко в сравнение с подобни принтери;
 • Надежден старт, дори след едномесечно спиране;
 • Патентованите модули за филтрация PureFlow® и Vortex® осигуряват непрозрачен, висококачествен печат.

Linx 8940 Spectrum прави традиционно претенциозната и тромава пигментна маркировка по-проста и надеждна. Проблемите, с които обикновено се сблъскват системите с пигментни мастила от алтернативни доставчици или от предишното ни поколение, са решени с революционния нов модел, който вече е лидер на пазара.

 

С Linx 8940 Spectrum отпечатването на ясно видими кодове за множество индустрии, с висока надеждност и без ежедневна поддръжка, вече е абсолютно постижимо.

 

 

 

 

 

Бетелгиус ООД
Божурище 2227
Индустриална зона Божурище, ул. "Симеон Петров" № 16
Тел: 02 80 90 123/128, 0896 689 977, 0895 443 899
Имейл: sales@betelgeus.com
https://betelgeus.com/bg

 

     
Източник: Бетелгиус

Ключови думи: Бетелгиус   Betelgeus   Linx 8940 Spectrum   мастиленоструен принтер   пигментни мастила   маркиране  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Е-книга Изкуствен интелект в индустрията
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...