Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Balluff обяви второ поколение на серията си сензори за интелигентен мониторинг на състоянието BCM

Престои излизането на пазара на ново поколение сензори за интелигентен мониторинг на състоянието от серията BCM на Balluff, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от фирма Белопитов, която е официален представител на немския производител на решения за индустриална автоматизация у нас.

 

"Предстоящите версии на популярните устройства от серия BCM задават нови стандарти в сферата на умните и базирани на IO-Link сензорни технологии. Те предлагат стандартизиран IO-Link интерфейс в комбинация с интегрирани функции за интелигентна предварителна обработка на данни", поясняват от Balluff.

 

Сред основните приложения на усъвършенстваните сензори са широк кръг от практически задачи – от мониторинг на състоянието на критични компоненти и възли до проследяване на работния статус на ключови процеси, детекция на релевантни параметри с цел оптимизиране на интегрирани технологични операции и др.

 

Ъпгрейд вместо ъпдейт

 

Със серията BCM Generation 2 немската компания значително надгражда функционалността на своята популярна гама вместо стандартно да я разшири. Новите модели сензори са не просто подобрена разработка на първото поколение, а изцяло нова платформа, базирана на различен хардуер и софтуер, уточняват от Balluff.

 

Благодарение на това новата линия устройства се отличава с подобрена производителност при измерване в съчетание с усъвършенствани алгоритми, които позволяват регистриране и на най-малките промени в условията, дори назад във времето. Нова е и монтажната концепция на сензорите, която позволява още по-лесно и удобно фиксиране чрез само един винт.

 

 

Данните и приложенията: интелигентни и интегрирани

 

С помощта на вградените си функции за предварителна обработка на данни новите сензори се превръщат в отличен избор за реализирането на разходно ефективни решения за мониторинг на състоянието, отговарящи на принципите на lean методологията. С тях могат да бъдат обезпечавани и потребностите на приложения, които до скоро са изисквали висок клас допълнителни технически средства за измерване и оценка.

 

Така големите обеми от данни могат да бъдат пресети и редуцирани до най-важната информация, а ненужният трафик – да бъде изцяло избегнат, пояснява производителят.

 

Новата серия BCM Generation 2 се очаква скоро да бъде достъпна в каталога на Balluff, като отделните варианти в гамата ще се различават помежду си предимно по степента на интегрираната предварителна обработка. Така всеки потребител ще има възможността да открие най-подходящия сензор за своето приложение, допълват от компанията.

 

Предимствата накратко:

 

  • Интелигентен мониторинг на състоянието със стандартизиран IO-Link интерфейс;
  • Проследяване на няколко променливи с едно устройство: вибрации, температура;
  • Висока ефективност и производителност при измерването на вибрации с честотен обхват до 6 kHz по три измервателни оси;
  • Ранна и целенасочена детекция на критични промени в състоянието чрез интегрирани функции за честотен анализ;
  • Лесно, бързо и удобно инсталиране и въвеждане в експлоатация както в нови системи, така и при модернизиране на съществуващи, благодарение на иновативната монтажна концепция;
  • Функции за автомониторинг чрез платформата за интелигентна автоматизация и мониторинг SAMS на Balluff.

 

     
Източник: Белопитов

Ключови думи: Белопитов   Balluff   BCM   BCM Generation 2   мониторинг на състоянието   сензори   индустриална автоматизация   интелигентен мониторинг  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...