Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Cognex предлага ново решение за оптимизиране на производството и логистиката със серията AI базирани четци DataMan 380

Cognex лансира на пазара новата серия гъвкави и универсални баркод четци за фиксиран монтаж с опции за широкообхватно сканиране DataMan 380, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от Ехнатон – официален представител на компанията у нас.

Гамата е създадена специално да оптимизира ефективността и да ускори процесите в производството и логистиката с усъвършенстваната си оптика и интегрираните си функции за изкуствен интелект. Устройствата от серията са широко приложими в съвременната индустрия благодарение на високата си резолюция, която позволява обработката на по-голям брой кодировки в едно изображение с цел максимална проследимост.

 

Скорост, гъвкавост и опростена концепция – пълният пакет от предимства

 

Обширният обхват на сканиране и стабилното декодиране благодарение на издръжливия и устойчив дизайн превръщат DataMan 380 в идеално решение за машинно зрение в роботизирани pick-and-place операции, идентификация на пакети върху палети, разчитане на кодове върху гуми и огромен набор от други изделия, добавя производителят.

 

"Широкото зрително поле и функционалният инструментариум от последно поколение на моделите от новата фамилия улесняват не само използването, но и внедряването им. С това, а и с много други свои предимства, четците DataMan 380 засенчват голяма част от конвенционалните системи в сегмента", подчертават от Cognex Corporation.

 

В контекста на високите изисквания на комплексните модерни логистични процеси много предприятия са принудени да правят компромиси със скоростта на технологичните линии, за да си осигурят необходимата точност на разчитане на маркировките. Серията DataMan 380 елиминира тази нежелателна необходимост с помощта на AI базираните си интелигентни алгоритми за декодиране, които ускоряват обработката и подобряват производителността, като много по-лесно откриват и диференцират смесени по тип символики, разкриват още от компанията.

 

 

Извличане на максимума от всяко приложение

 

"Линията DataMan 380 извлича максимума от два критични аспекта на разчитането на баркодове в производствения и логистичния сектор. Това са ефективността и скоростта на обработка. Използването на изкуствен интелект за разпознаване на1D и 2D символики позволява значително по-висока скорост на конвейерите и по-малки отстояния между отделните обекти върху линията – компоненти, изделия, кашони или други опаковки.

 

Така обемът на преминалите през дадена станция за сканиране продукти за единица време е много по-голям и то без ни най-малък компромис с прецизността", коментира Карл Герст, изпълнителен вицепрезидент на направление "Системи за машинно зрение и идентификация" в Cognex.

 

Сред множеството предимства на системите от новата серия са:

  • Сведена до минимум необходимост от повторно сканиране;
  • Усъвършенствана технология за конструиране, заснемане и обработка на изображения за надеждно разчитане и при влошени визуални условия;
  • Улеснено внедряване и конфигуриране – един четец DataMan 380 може да замени няколко конвенционални устройства в сегмента;
  • Висока скорост на обработка за максимална бързина на транспортните ленти благодарение на интегрираната технология за сортиране на 1D/2D маркировки QuickSort;
  • Модулен и гъвкав дизайн, подходящ за всеки практически сценарий;
  • Осветяване с бяла или червена светлина за оптимизиране на приложението спрямо конкретните изисквания;
  • Безпроблемно интегриране в модулни тунели за машинно зрение – за по-високоскоростно и ефективно сортиране.

 

 

 

 

 

София 1797,
бул. Андрей Ляпчев 4, п.к. 19
тел.: 02/8176000
office@akhnaton.biz 
www.akhnaton.biz

 

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Cognex   DataMan   DM380   баркод четци   изкуствен интелект   производство   логистика  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...