Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Leuze electronic налага иновативна хигиенна концепция при сензорите за детекция в ХВП

С двете си иновативни серии миниатюрни сензори – в хигиенно изпълнение 53C и с "Wash-Down" дизайн 55C – Leuze electronic задава нови индустриални стандарти за бърза, лесна и прецизна детекция в хранително-вкусовата промишленост.

А ето и някои от ключовите им потенциални приложения:

 

Проверка на зареждането на машина за рязане на колбаси

 

Изискване:

В редица цехове за месопреработка колбасите се произвеждат и доставят до следващия технологичен етап на големи пръчки, които трябва да бъдат нарязани на тънки филийки или слайсове от специална машина. Продуктът трябва да бъде надеждно открит и позициониран в захранващия канал на машината, за да може захващащото устройство равномерно да избутва материала към ножа, така че всички резени да имат необходимата еднаква дебелина.

 

Решение:

Дифузният сензор HT53C.S с хигиенен дизайн, специално разработен за приложения в ХВП, надеждно следи подаването на продукта в машината за рязане на колбаси. Ако е наличен достатъчно материал за работа, системата се стартира автоматично. Устройството с малко светлинно петно се отличава с висока чувствителност и производителност, особено при обекти с цветна повърхност, а потискането на фона осигурява надеждна и независима от цвета детекция на продуктите.

 

Детекция на водещите ръбове на нарязани продукти

 

Изискване:

В множество промишлени машини и линии за рязане стоките се дозират на малки купчини с цел предварително да се разделят за последващо опаковане в пликове, тарелки или индивидуални пакети. Предизвикателство за сензорната система е необходимостта предният ръб на купчината нарязани стоки да бъде надеждно разпознаван в една и съща точка на превключване – независимо дали слайсовете са разположени успоредно/перпендикулярно на конвейера или с леко странично изместване.

 

Сензорите обикновено се монтират директно над транспортната лента. При това приложение трябва да се гарантира още, че върху нарязаните продукти, например сирена, няма да капят остатъци от използваните за почистване препарати.

 

 

Решение:

Дифузният сензор HT53CL1.X с потискане на фона е специално оптимизиран за детекция на предния ръб на нарязани продукти благодарение на линейното си лазерно светлинно петно. То позволява надеждно откриване на нарязаните стоки в една и съща точка на превключване дори при странично изместване на конвейерната лента. Това осигурява прецизно позициониране на продуктите при зареждане в опаковката и гарантира, че ръбът на тарелката например не се докосва до храната.

 

По този начин се елиминира рискът мазни следи да компрометират последващото перфектно хигиенично запечатване на опаковката. Корпусът на сензорите от серия 53C е проектиран в специален санитарен дизайн без отвори и е подходящ за области на приложение в директен контакт с храна.

 

Детекция на ниво при пълнене на течности

 

Изискване:

В производството на напитки течностите се пълнят в бутилки с определена вместимост чрез пълначна система. Нивото на пълнене трябва да бъде абсолютно еднакво във всички бутилки, както и да се избягват препълване или недостатъчно напълване на бутилките. Надеждното откриване на нивото на течностите във всички видове контейнери в бутилиращата и хранително-вкусовата промишленост е една от най-предизвикателните задачи в сферата на детекцията за сензорните системи и изисква изключително мощни и прецизни решения.

 

Решение:

Фотоелектричните сензори LS55C.H2O и LE55C.H2O с насочен лъч на Leuze са специално разработени за детекция на нисковискозни течности, както и за мониторинг на нивото на пълнене и управление на пълначния процес. Приемателният и предавателният компонент на устройствата с корпус от неръждаема стомана в Wash-Down дизайн от серията 55C имат висок капацитет на излъчване и са подходящи за детекция и на цветни контейнери, както и на контейнери с пластмасови етикети.

 

Това опростено и достъпно решение може да замени всяка скъпа и сложна система за проследяване на нивото при пълнене, като в допълнение е и изключително лесно за конфигуриране. Освен прецизното подравняване на оптичната ос не са необходими други настройки от страна на оператор.

 

 

 

 

 

 

АТИКС ООД

София 1700, Студентски град

ул. проф. д-р Димитър Добрев 8, вх. А ет.2

Тел: +359 2 4653340

Факс: +359 2 4654479

Мобилен: +359 899161414

office@atics.bg

www.atics.bg

 

     
Източник: Атикс

Ключови думи: Атикс   Atics   Leuze   Leuze electronic   сензори   фотоелектрични сензори   53C   55C   детекция   ХВП   хигиенни приложения  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...