Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Над 1200 световни изложители се включват в 32-ото издание на SPS в Нюрнберг

17.10.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Тазгодишното 32-о издание на международното изложение за индустриална автоматизация SPS ще се проведе от 14 до 17 ноември в Нюрнберг, съобщават организаторите на събитието от Mesago – дъщерна компания на Франкфуртския панаир.

 

Във форума се очаква да вземат участие над 1200 глобални компании, които ще демонстрират последните технологични новости в каталозите си в 16 изложбени зали на обща площ от над 120 000 кв. м.

 

Практически ориентирани решения и активен нетуъркинг

 

В допълнение към най-актуалните и футуристични иновации в сегмента на автоматизацията, на фокус в обхвата на платформата ще бъдат и практически ориентираните решения, за чиито предимства многобройните посетители от цял свят ще имат възможност да се научат директно от техните разработчици и производители.

 

По данни на Mesago в предходното издание на платформата повече от една четвърт (над 12 600 души) от общо 43 813-те гости на формата са били от държави извън Германия. Участниците в SPS 2023 ще могат да се възползват от опциите за мащабно разширяване на партньорските си мрежи, да се свържат с потенциални клиенти и сътрудници в изпълнението на проекти и да проучат нови бизнес възможности.

 

Сред водещите теми както в изложбената, така и в семинарната програма на събитието ще бъдат изкуственият интелект, киберсигурността, технологиите за задвижване и управление, интелигентните сензори, облачните услуги, периферните изчисления, софтуерът за автоматизация и IT платформите с приложение в производството.

 

Част от акцентите на щандовете ще бъде например изцяло облачно базиран софтуерен вариант на програмируем логически контролер, а водещите световни експерти ще дискутират кои са тенденциите и перспективите пред бъдещото развитие на сектора.

 

 

Силно международно участие и богата съпътстваща програма

 

В допълнение към огромния брой местни компании, които ще се включат в SPS тази година, ще можем да видим новости и от множество международни фирми, ангажирани с производството, дистрибуцията и интеграцията на компоненти и решения за промишлена автоматизация.

 

Част от съпътстващата програма на събитието през ноември ще бъдат специализирани презентационни зони, посветени на някои от водещите тенденции и технологии в сферата на автоматизацията, поместени в зали 3, 6 и 8 на изложбения и конгресен център в Нюрнберг.

 

В зала 3 гостите ще могат да посетят специална технологична сцена (Technology Stage), организирана съвместно от Германската асоциация на машиностроителните компании VDMA и ZVEI – браншовата организация на немската електрическа, електронна и дигитална индустрия.

 

Заинтересованите лица от всяка точка на планетата ще могат да се включат и в специалното придружаващо изложението онлайн събитие "SPS on air" ("SPS в ефир"), което ще включва голям брой специализирани панелни дискусии, продуктови презентации и лекции с фокус върху теми като:

 

 • Дигитална трансформация;
 • Индустрия 4.0;
 • Индустриални комуникации;
 • Безопасност и киберсигурност;
 • Базирани на данни умни концепции за управление и визуализация;
 • Иновации при сензорите;
 • Интелигентни задвижвания;
 • Устойчивост чрез автоматизация и др.

 

Автоматизацията среща IT

 

В зала 6 ще бъде позициониран утвърденият колективен щанд под мотото "Automation meets IT", на който тази година над 24 изложители ще представят иновациите си с акцент върху:

 

 • IT технологии за управление на производството;
 • Облачни и крайно базирани решения и услуги;
 • Платформи за сигурност на производствените системи;
 • IoT базирани на AI решения;
 • Платформи с отворен код и др.

Посетителите на павилиона на BMWK (немското Федерално министерство по икономическите въпроси и климатичните действия) в зала 8 пък ще могат да научат повече за най-иновативните продукти, проекти и услуги на обещаващи компании от германската стартъп екосистема. В същата зала ще бъде разкрита и допълнителна зона за стартиращи фирми, които ще представят пред широката международна публика най-креативните си идеи в сегмента на автоматизацията.

 

     
Източник: Mesago

Ключови думи: SPS   автоматизация   Mesago   Франкфуртски панаир   Messe Frankfurt   изкуствен интелект   IoT   Industry 4.0   дигитализация  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...