Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Гемамекс показа широк спектър от партньорски решения за бъдещето на индустрията на MachTech&InnoTech 2023

09.10.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Фирма Гемамекс отбеляза поредно успешно участие на водещото изложение за индустриални машини и технологии MachTech&InnoTech, което се проведе от 3 до 6 октомври в Интер Експо Център София.

 

На своя щанд (C2 в Зала А1) компанията представи широка гама продукти и цялостни решения в сегментите на промишлената автоматизация и роботиката за бъдещето на производството, опаковъчните приложения и логистиката от ключовите си партньори Omron, Yaskawa, INVT, Linmot, Apex Dynamics, Estun, I.R.E, Oriental motor, Patlite и TELE Haase.

 

Иновации от пионерите в автоматизацията и роботиката

 

Сред множеството иновации, с чиито предимства гостите на павилиона имаха шанс да се запознаят отблизо, бяха последните новости при честотните инвертори и индустриалните роботи от Yaskawa, както и изцяло автономният мобилен робот от серията LD на Omron, който "раздаваше" визитки на посетителите.

 

Други акценти от богатата гама на Omron, върху които фирмените експерти поставиха фокус в рамките на изложбения форум, бяха най-актуалните фамилии програмируеми контролери, честотни регулатори и температурни контролери на японската компания, а също и някои от най-новите допълнения в каталога й в областта на машинното зрение, интелигентната инспекция и осветлението за техническо зрение. Сред тях бяха системата MicroHAWK FH/FZ5, смарт камерата F430-F и най-компактният Ethernet базиран баркод четец в индустрията с клас на защита IP65/67.

 

 

Сред най-интересните експонати на щанда на компанията беше динамично цялостно решение от Omron за инспекция и сортиране на малки обекти на поточна линия, например на пластмасови капачки по цвят и баркод, което посетителите имаха възможност да видят в действие.

 

Вниманието на аудиторията привлякоха и Industry 4.0 технологиите на Omron, базирани на платформата за автоматизация Sysmac, която обезпечава ключови приложения в дигитализираните фабрики, като управление на движението, безопасност, визуална инспекция, роботизирани операции, събиране на данни от сензори, визуализация и интегрирани среди за разработка (IDE) чрез EtherCAT, Ethernet/IP и OPC UA.

 

Богата гама от решения за всички сектори и приложения

 

В сегмента на HMI, IPC, SCADA и RFID платформите от Гемамекс представиха водещи решения на Omron и INVT. Сред останалите притегателни точки на фирмения павилион беше и компактният, но мощен кобот за асемблиране, инспекция и логистични приложения TM5-900 на Omron с товароносимост 4 кг, който е подходящ за стенен, таванен монтаж и разполагане върху работна маса и се отличава с висока повторяемост от ±0,05 mm.

 

Специалната секция на щанда, посветена на партньорската гама на Estun, демонстрира последните новости при 3-осните сервозадвижвания на китайския производител, както и гъвкавия, интегриран и лесен за използване SCARA робот Trio от портфолиото на Trio Motion Technology, част от Estun Group.

 

"Участието във водещи индустриални изложения е ключова част от маркетинговата дейност на Гемамекс. От създаването си през 1991 г. до днес фирмата ни следва основната си цел – да обслужва сектора на индустриалната автоматизация в България. Разполагаме с над три десетилетия експертен инженерингов и търговски опит във всички сфери на управлението на машини и технологични процеси, а реализациите ни вече наброяват над две хиляди успешни проекта", коментират от фирмата.

 

     
Източник: Гемамекс

Ключови думи: Гемамекс   Gemamex   автоматизация   роботика   индустриални роботи   мобилни роботи   коботи   Yaskawa   Omron   Estun   машинно зрение   Industry 4.0  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...