Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Вторият сезон на акселератора Bosch Startup Harbour набира кандидатури до края на септември

29.08.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От Bosch Digital обявиха, че стартират второ издание на акселераторската програма за стартъпи Bosch Startup Harbour, която ще подпомага развитието на прохождащи технологични компании в пет направления:

 

  • Иновации, базирани на генеративен изкуствен интелект (Generative AI) и т. нар. синтетични данни (Synthetic Data);
  • Усъвършенстване на обучения и тренинги чрез генеративен изкуствен интелект;
  • Разширена реалност (Extended reality) в софтуерните разработки за автономно шофиране;
  • Интелигентни сензорни технологии за проследяване на движения и тяхното представяне в метавселената (Metaverse);
  • Дигитализация в производството.

Вторият сезон на инициативата, която стартира успешно през 2022 г., ще разшири териториалния си обхват си и ще се разпростре и в съседна Сърбия, съобщават още организаторите. "Оценявайки потенциала на стартъп екосистемата в региона и виждайки успеха на програмата в България, през тази година Bosch Startup Harbour ще отвори врати и за прохождащи компании в Сърбия", допълват от Bosch Digital.

 

В премиерното издание на платформата взеха участие две български компании, които разработват решения в областта на машинното самообучение и добавената реалност - Efemarai и QuarkXR.

 

Цели и формат на програмата

 

Основна цел на платформата е да свързва начинаещи фирми от сегмента на високите технологии с експерти от различни звена в Bosch, които да им окажат съдействие при разработката и валидирането на разработените решения.

 

Bosch Digital e звеното на групата Bosch за технологии и реализации от последно поколение в сферата на Internet of Things (IoT), изкуствения интелект (AIoT) и дигитализацията. Участниците в програмата ще могат да се възползват от менторство, коучинг, достъп до бизнес ноу-хау, както и възможност за работа по реални проекти в рамките на групата.

 

"Чрез акселератора осигуряваме условия за технологични компании в ранна фаза на развитието си да се свържат с експерти от Bosch с цел да се обучават и разработват иновации в колаборация с тях. Целим да си сътрудничим приоритетно със стартъпи в сферата на генеративния изкуствен интелект и метавселената", коментират от платформата.

 

Възможности за стартиращите фирми

 

Експертите добавят, че стартъпите в рамките на инициативата ще имат възможност да се възползват и от координиран процес на бизнес коопериране с потенциални бизнес партньори чрез достъпа си до обширна мрежа от експерти и представители на екосистемата, както и от индивидуално менторство и ценна обратна връзка за валидирането на разработените решения и бизнес модели по пилотни проекти.

 

Програмата ще подкрепя участниците чрез обучителни формати за тиймбилдинг практики и бизнес иновации, както и чрез подготвителни pitch сесии за презентациите по време на специално организирания демонстрационен ден в рамките на втория сезон на Bosch Startup Harbour.

 

"Първото издание на Bosch Startup Harbour беше много успешно за нас – българският стартъп пазар се оказа "жаден" за такива програми. Получихме над 20 много качествени кандидатури, а два от родните ни стартъпи бяха избрани за участие след внимателна селекция. Надяваме се, че тази година програмата ще бъде още по-успешна. Влизаме и в Сърбия, с което смятам, че ще засилим позицията си в региона като компания, която подпомага иновациите и стимулира развитието на индустрията“, коментира Синиша Джукич, генерален мениджър на Bosch Digital България.

 

Крайният срок за подаване на кандидатури за участие в Bosch Startup Harbour е 30 септември т. г. Повече за инициативата можете да разберете тук.

 

     
Източник: Bosch

Ключови думи: Bosch   Bosch Startup Harbour   Bosch Digital   акселератор   акселераторска програма   генеративен изкуствен интелект   метавселена   IoT   AI   разширена реалност  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...