Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Новата серия баркод верификатори In-Sight 7905V на Cognex вече е на пазара

Cognex разширява гамата си усъвършенствани системи за машинно зрение In-Sight с новата серия баркод верификатори 7905V, съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма Ехнатон, официален партньор на компанията у нас.

Устройствата са предназначени за оценка на качеството на едно- и двуизмерни баркод символики съгласно утвърдените изисквания на Международната организация по стандартизация, като поддържат следните общоприети ISO/IEC стандарти: 15415, 15416, 29158, 15426-1 и 15426-2.

 

Ключови характеристики

 

  • Новите верификатори разполагат с 5 MP CMOS сензор за изображения (2448 x 2048 пиксела) с глобален затвор и възможности за Ethernet комуникация;
  • Те се предлагат в две модификации – за етикети и за директни маркировки, с размери съответно 80 х 60 и 35 x 29 mm и работно разстояние 60 и 41 mm;
  • Максималната им скорост е 20 кода в секунда за 1D и 10 кода в секунда за 2D символики.

Верификацията среща машинното зрение

 

"С In-Sight 7905V можете едновременно да извършвате високоефективна визуална инспекция и да оценявате качеството на баркодовете. Комбинирайки мощни технологии за машинно зрение и доказани методи за верифициране, новата серия позволява автоматизиране с едно-единствено, готово за експлоатация устройство на множество задачи, които доскоро изискваха няколко различни системи или детайлно персонализирани решения", коментират от Cognex.

 

Освен за инспекция на състоянието и валидиране на четимостта на кодовете, In-Sight 7905V дава възможности и за едновременна проверка на тяхното местоположение, разчитане на текстове и символи, включително партидни номера и срокове на годност, както и генериране на съвместими с изискванията на ISO доклади. Това ги прави отлично решение за редица взискателни приложения в индустрии със стриктни регулации относно отпечатаната върху продуктите информация, включително фармацевтичната промишленост и производството на медицински изделия, допълва производителят.

 

Сред предимствата на иновативните баркод верификатори са вградените функции за оразмеряване и оптично разпознаване на символи (OCR). Предварително конфигурираното и фиксирано към устройството осветление, картата за калибриране и мощните алгоритми за инспекция гарантират както съответствие с протоколите на ISO, така и оптимална прецизност и повторяемост при качествената оценка на баркодовете.

 

 

Гъвкаво решение от типа "всичко в едно"

 

"Усъвършенстваните възможности за инспекция, верифициране и диагностика в едно устройство със здрав и високоиздръжлив корпус позволяват значително оптимизиране на приложенията и икономия на ценни ресурси, включително средства, време и усилия. Вместо да конфигурирате сложна и скъпа персонализирана платформа за разпознаване на четим текст и валидиране на качеството и коректното позициониране на баркод маркировките, сега можете да получите същата функционалност в компактно решение от типа "всичко в едно", обобщават от Cognex.

 

Съответствие с международните стандарти за проследимост

 

Сред популярните в глобалната индустрия регулации, с които редица производители е необходимо да осигурят съответствие на продуктите си, техните опаковки и маркировки, е Кодекс 21 на федералните разпоредби (21 CFR), въведен от Администрацията по храните и лекарствата на Съединените щати (FDA), и по специално Част 11 на документа.

 

Тази секция съблюдава отчетността и проследимостта при управлението на електронни документи в хранително-вкусовата, фармацевтичната промишленост и свързаните сектори. Наред с други изисквания, тя задължава компаниите да защитават данните си и да проследяват влизанията на потребителите в системите за управление, както и всички промени по софтуера.

 

Новите баркод верификатори In-Sight 7905V позволяват генериране на детайлни справки, които включват информация за потребителския достъп и софтуерните промени и дават солидна база за одити на съответствието с "21 CFR, Част 11". Устройствата могат да бъдат свързани и с мрежов сървър на Cognex (CNS) за допълнителна сигурност, което гарантира пълно съответствие на приложението с действащите стандарти и регулации в комбинация с безупречна неприкосновеност на данните, добавя производителят.

 

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Cognex   баркод верификатори   машинно зрение   визуална инспекция   In-Sight   In-Sight 7905V  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Е-книга Изкуствен интелект в индустрията
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...