Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Протокол транслатори 700 Series – новата концепция на HMS Intesis за конвертиране на протоколи

HMS Networks представя новата серия гейтуеи за преобразуване на протоколи Intesis 700 – иновативна концепция, която прекъсва досегашната връзка между хардуер и софтуер.

 

Тя позволява да комбинирате много протоколи в една хардуерна платформа и да изберете идеалното приложение за Вашия проект с помощта на Windows базирания софтуерен инструмент MAPS, специално разработен за конфигуриране и мониторинг на гейтуеите Intesis. Процесът се нарича късно конфигуриране.

 

Адаптирате своя протокол транслатор към нуждите на всеки проект

 

Наличието на различни протоколи за един и същ хардуер създава множество възможности за интеграция. Всяка една от възможните комбинации се определя като приложение.

 

Това е новият подход на HMS Networks при протокол конверторите за сградна автоматизация, при който се намалява броят на кодовете за поръчка и се увеличава конфигурационната гъвкавост на устройствата. Интеграторите могат да конфигурират гейтуеите с нови приложения, като не е необходимо предварително да се знае типът на интеграцията.

 

IN-701 KNX Series – общата платформа за KNX

 

Този гейтуей има комуникационни интерфейси, съвместими с KNX, BACnet, Modbus и ASCII, което позволява избор на желаната комбинация и по-късно, по време на конфигурирането.

 

Наличните опции са:

 

  • KNX – Modbus сървър;
  • Modbus – KNX клиент;
  • KNX – BACnet сървър;
  • BACnet – KNX клиент;
  • KNX – ASCII сървър.

 

IN700-485 Series – протокол транслатор със серийна и IP поддръжка

 

Има комуникационни интерфейси, съвместими с BACnet, Modbus и ASCII. Изборът на желаната комбинация става във фазата на конфигуриране.

 

Опциите са:

 

  • Modbus клиент – BACnet сървър;
  • BACnet клиент – Modbus сървър;
  • BACnet клиент – ASCII сървър.

 

Платформите се предлагат в различни версии в зависимост от броя на променливите за интегриране, като поддържат от 100 до 3000 точки. Конфигурацията и диагностиката се извършват с MAPS.

 

MAPS – универсалният инструмент за конфигуриране на протокол транслатори на Intesis

 

Той е безплатен, дава възможност за използване на шаблони на устройствата за автоматично импортиране на данни, поддържа функции за преобразуване, като мащабиране и отместване за трансформиране на стойности на данните, позволява разширена диагностика и отстраняване на неизправности. По този начин се намалява времето за пускане в експлоатация. За продуктите от серия 700 MAPS позволява и смяна на приложението.

 

HMS Networks AB е водещ доставчик на пазарни решения в сферата на индустриалните информационни и комуникационни технологии (Industrial ICT). HMS разработва и произвежда продукти под марките Anybus, Ixxat, Ewon и Intesis.

 

Повече за Intesis 700 Series можете да научите тук или да се свържете със специалистите от фирма Комикон за експертна консултация.

 

 

 

 

 

 

 

Комикон ООД
София 1715
ж.к. Младост 4
ул. Ал. Паскалев, Битов комбинат, ет. 2
Телефон: 02/ 974 43 24, 974 51 96
Имейл: comicon@comicon.bg
www.comicon.bg

 

     
Източник: Комикон

Ключови думи: Комикон   Comicon   Intesis   700 Series   протокол транслатори   сградна автоматизация   MAPS   гейтуеи   IN-701 KNX   IN700-485  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...