Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Motek 2023 насочва фокуса към най-авангардните решения за автоматизация в производството

01.08.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Тече подготовката за тазгодишното 41-о издание на водещото международно изложение за автоматизация на производството Motek, което ще се състои от 10 до 13 октомври в Щутгарт. Мащабният форум по традиция ще се проведе паралелно с партньорския си формат Bondexpo, който ще постави акцент върху последните новости при свързващите технологии.

 

Motek 2023 за пореден път ще направи технологичен преглед на съвременната индустрия като холистична концепция – от отделните компоненти до цялостните решения за автоматизиране на производствените операции. На фокус ще бъдат практичните и лесни за внедряване и експлоатация технологии, които покриват изискванията не само не сегашните, но и на бъдещите приложения в интелигентните фабрики.

 

Изложители и гости от цял свят

 

Организаторите на събитието от немската панаирна компания P. E. Schall очакват изложбеното дуо да събере производители, доставчици, дистрибутори, търговци, проектанти, инженери, разработчици, потребители, научноизследователски организации и други заинтересовани лица от цял свят.

 

"Изложителите и професионалните посетители на Motek и Bondexpo са в непрекъснато търсене на все по-практични и рентабилни технологии, които оптимизират производствените процеси. Форумите гарантират уникални предимства и за двете страни, тъй като осигуряват платформа за комуникация и бизнес контакти, която обхваща спектъра на цялото съвременно индустриално производство. Прагматичният подход и намирането на конкретни решения на различни предизвикателства са водещ мотив за участниците в двата панаира от десетилетия насам", коментира Райнер Бахерт, мениджър проекти в P. E. Schall.

 

Всеобхватна тематична концепция

 

Motek 2023 ще обхване пълния спектър от технологии в сферата на производствената автоматизация:

 

  • Интелигентни компоненти с мрежова свързаност;
  • Сензори;
  • Хващачи и друга периферия за роботи;
  • Манипулатори и системи за захващане, позициониране, обработка, подаване и позициониране;
  • Умни монтажни решения;
  • Линейна техника и мехатронни системи;
  • Интелигентни задвижвания и др.

По време на четиридневното изложение ще бъдат демонстрирани и последните достижения при полу- и изцяло автоматизираните работни станции, колаборативните приложения, складовите системи за изпълнение на поръчки, индустриалните роботи и коботите, палетизаторите, системите за зареждане и обслужване на машини и т. н. В центъра на вниманието ще бъдат и платформите в сферата на дигиталните близнаци, както и готовите за използване plug-and-play решения.

 

 

"Както за доставчиците, така и за потребителите ефективността, гъвкавостта и устойчивостта са критични условия за успех в съвременното производство. Международните кризи, климатичните промени, енергийният преход, растящите цени, геополитическите сътресения в глобален план и повсеместният дефицит на квалифицирани кадри са сериозни предизвикателства с тежки негативни ефекти върху икономиката и обществото.

 

Ето защо производствените компании се нуждаят от конкретни и изпълними решения, които да им помогнат да запазят своята конкурентоспособност. Изложението Motek демонстрира на предприятията от всякакъв мащаб как могат лесно да стартират проекти за автоматизиране и дигитализиране на системи и процеси", допълват организаторите.

 

Иновации в софтуера

 

Посетителите на форума ще имат възможност да се запознаят с предимствата и на софтуера за управление и автоматизация на технологични операции от последно поколение.

 

"Софтуерните продукти играят все по-съществена роля в съвременното производство. Системите, процесите и платформите за асистиране на работниците в индустрията със софтуерно управление осигуряват ценни предимства по отношение на ефективността, гъвкавостта и пестенето на ресурси, наред с ползите по отношение на ергономията. Истински възход изживяват решенията, базирани на изкуствен интелект, които позволяват реализирането на иновативни концепции като "Производство с нулеви дефекти" (Zero-defects manufacturing) например", обобщават от P. E. Schall.

 

     
Източник: Motek Messe

Ключови думи: Motek   Bondexpo   автоматизация   производствена автоматизация   дигитализация   дигитални близнаци   свързващи технологии   роботи   коботи   сензори  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...