Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Cognex обяви излизането на пазара на новата серия ултракомпактни баркод четци с Edge Intelligence DataMan 80

Cognex лансира на пазара нова фамилия баркод четци за фиксиран монтаж. Моделите от серията DataMan 80 се отличават с ултракомпактни размери и подобрени възможности за разчитане на директни маркировки, 1D и 2D баркод символики, включително затъмнени изображения и кодове върху повредени етикети, съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма Ехнатон, официален представител на компанията у нас.

 

Новите допълнения към утвърдената гама DataMan разполагат с усъвършенствани алгоритми за обработка на изображения и проследяване на обекти в широк набор от работни среди и приложения в производството, логистиката и други сектори, допълва производителят.

 

Сред основните предимства на моделите DataMan 80 са гъвкавите възможности за свързване посредством PoE (Power over Ethernet) или USB, мощният 1/3” CMOS сензор за заснемане на изображения с резолюция 1440 x 1080 пиксела и изключително малкото тегло (само 64 g при 6,2-милиметровата версия DataMan 80 USB).

 

Висока добавена стойност с Cognex Edge Intelligence

 

Четците DataMan 80 разполагат с патентованата технология Cognex Edge Intelligence (EI), която прави възможно превръщането на големите обеми информация за работните процеси в интелигентни данни. Благодарение на това моделите от новата серия значително повишават производителността и оперативната ефективност в предприятията.

 

EI позволява едновременно конфигуриране на множество устройства, което улеснява техния мониторинг и последващия анализ на данните. Платформата известява операторите при възникване на проблеми от различен характер и им дава възможност незабавно да идентифицират и отстранят причините с помощта на функциите за преглед на изображения и мощните аналитични инструменти.

 

Настройка посредством един кабел, множество предимства

 

Новите баркод четци от серията DataMan 80 са предварително конфигурирани и могат лесно и бързо да бъдат инсталирани в рамките само на няколко минути посредством един-единствен кабел, след което са напълно готови да започнат да сканират маркировки върху широк асортимент от продукти, компоненти и опаковки, дори в ограничени пространства, върху натоварени конвейерни линии или при специално осветяване.

 

 

Ултракомпактните им размери и разнообразните възможности за свързване опростяват процеса по внедряването им даже в предизвикателни среди и приложения, добавят от Cognex. Сред усъвършенстваните възможности на моделите от новата фирмена серия са функции за:

 

  • Улеснено декодиране на директни маркировки;
  • Надеждно високоскоростно разчитане на баркодове, дори върху бързодвижещи се конвейери;
  • Едновременно разчитане на множество символики в зрителното поле на четеца;
  • Разчитане на маркировки в "hands-free" режим – без да е необходимо оператор да държи в ръка устройството;
  • Сканиране на голям брой различни символики с едно плавно движение с помощта на технологията за динамичен автофокус.

Технологии за разчитане и обработка на изображения от ново поколение

 

Четците DataMan 80 позволяват изключително висока производителност дори при сканиране на множество разнотипни обекти и лоши условия на осветеност благодарение на патентованите алгоритми за декодиране с усъвършенствани технологии за обработка на изображения:

 

  • 1DMax алгоритъм с технологията Hotbars – оптимизиран за многопосочно разчитане на 1D символики и кодове с ниска резолюция с до 10 пъти по-висока скорост от конвенционален четец;

 

  • 2DMax алгоритъм с технологията PowerGrid – проектиран за декодиране на повредени 2D символики (включително QR изображения) и такива с липсващи детайли или т. нар. "тихи зони";

 

  • High Dynamic Range (HDR) технология за четене на кодове в условия на нисък контраст благодарение на усъвършенствания сензор за изображения, който редуцира тъмния шум, подобрява капацитета на насищане и надеждно интерпретира дори лошо осветени кодове;

 

  • High-Speed Liquid Lens (HSLL) технология за динамичен автофокус без механични компоненти, която позволява високоскоростно разчитане на разнообразни кодове върху широк асортимент от обекти с по-малко на брой устройства.

 

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Cognex   DataMan 80   баркод четци   Edge Intelligence   производство   логистика  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...