Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ЕК обяви възможност за присъединяване към пилотна Industry 5.0 инициатива

27.06.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Европейската комисия (ЕК) обяви покана за изразяване на интерес за участие в пилотната фаза на Industry 5.0 Community of Practice (CoP 5.0) – Общността на практиките в областта на Industry 5.0.

 

Инициативата ще обедини широк кръг от заинтересовани страни в иновационната екосистема на Стария континент, които ще имат възможността да споделят добри практики в сферата на роботиката и интелигентните машини, работещи в колаборация с хората.

 

Какви възможности разкрива участието в общността?

 

Участниците в общността ще могат и да разработват в партньорство различни проекти за практическо прилагане на концепцията и нейните основни стълбове – ориентираност към човека, устойчивост и издръжливост.

 

"Инициативата Industry 5.0 Community of Practice (CoP 5.0) ще предостави на членовете си платформа за създаване на мрежи и нови сътрудничества, на по-ефективни бизнес модели и ще помогне за създаването на предложение за заинтересованите страни на местно, регионално, национално и европейско равнище за популяризиране и прилагане на принципите и практиките на Industry 5.0", уточняват от Клъстер "Мехатроника и автоматизация" (КМА) и добавят, че предлагат сътрудничество на българските компании, които имат интерес да се включат в общността.

 

 

Още детайли

 

  • Заявления за участие в инициативата по линия на отворената покана могат да бъдат подавани до 31 юли 2023 г. При възникнали въпроси във връзка с процеса на кандидатстване и за допълнителна информация можете да се свържете с КМА на имейл адрес cma@cluster-mechatronics-automation.com.
  • Детайли за техническото задание, което очертава работните направления на CoP 5.0 в рамките на пилотната фаза, ще откриете тук.
  • Развитието на инициативата е предвидено да следва подход "стъпка по стъпка", който започва с едногодишен пилотен етап до третото тримесечие на 2024 г., който се очаква до доведе до напълно функционална технологична общност до края на следващата година, коментират от ЕК.

Как да кандидатствам?

 

Актуалната покана на Комисията е отворена за компании и организации от страните членки на ЕС, както и от държави, асоциирани с оперативната програма "Хоризонт Европа". Участието в общността не е свързано с получаване на финансиране, подчертават от ЕК.

 

Кандидатите е необходимо да приложат доказателства за дейности или инициативи, които промотират или внедряват на практика концепцията за Industry 5.0 чрез ориентиран към човека устойчив подход. Заинтересованите юридически лица (участието в инициативата не е достъпно за физически лица) е необходимо да попълнят формуляра тук.

 

Изборът на членовете на практическата общност ще бъде направен от ad hoc комисия в рамките на ЕК и ще се основава на гореспоменатото условие в качеството му на основен критерий. Всички кандидати ще получат известия по имейл относно резултатите от процеса на подбор.

 

     
Източник: КМА

Ключови думи: ЕК   Industry 5.0   Индустрия 5.0   роботика   интелигентни машини   CoP 5.0   КМА   мехатроника   автоматизация  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...