Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

WIN EURASIA 2023 остава в историята като дебютната платформа за Industry 5.0 решения на турската изложбена сцена

20.06.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

При огромен интерес премина тазгодишното издание на международното изложение за производствени технологии WIN EURASIA, обобщават организаторите от местното подразделение на Хановерския панаир – Hannover Fairs Turkey.

 

Водещото регионално събитие, което се проведе от 7 до 10 юни в истанбулския изложбен и конгресен център под мотото "Индустриите срещат разнообразието", привлече над 38 500 посетители от 102 държави.

 

Целият спектър на технологиите на едно място

 

В експозицията се включиха повече от 500 компании, които демонстрираха на своите щандове на обща площ от над 55 хил. кв. м най-иновативните продукти и решения за бъдещето на промишленото производство. Германия, Тайван, Китай и Южна Корея взеха участие в четиридневната проява и с колективни павилиони.

 

"Форумът ще остане завинаги в историята като първата изложбена платформа, която представи на турската технологична сцена концепции за Industry 5.0 и фабрики на бъдещето, опосредствани от индустриалната метавселена и 5G технологиите", коментират организаторите.

 

Събитието обхвана целия спектър от иновации за модерните промишлени приложения, включително последните новости в сферата на интелигентната автоматизация и роботиката. Посетителите имаха възможност да се запознаят отблизо с най-високите достижения при заваръчните роботи и клетки, коботите, мобилните и индустриалните манипулатори и т. н.

 

Industry 5.0: фабриките на бъдещето

 

Футуристичната демонстрационна експозиция под надслов "Industry 5.0: фабриката на бъдещето", която беше организирана от Hannover Fairs Turkey, Nokia и Turkcell Digital Business Services и ситуирана в специално обособената 5G арена на изложбения център, се превърна в основна притегателна точка за гостите на изложбения форум.

 

Зоната представи последно поколение производствени системи, които могат да бъдат управлявани чрез виртуална, добавена и смесена реалност, както и над 25 потенциални приложения на комуникационните технологии от пета генерация в съвременните заводи.

 

Сред компаниите, чиито иновации бяха включени в презентационното решение, бяха Anot, Digitalis, Emikon, Fanuc, Festo, GSL, HTC, IQ Vizyon, Konzek, MCS, Mitsubishi Electric, ONO, PI Robotik, ProManage, Siskon, Simtek, Staubli, Talisa и Yenasoft.

 

Метавселената – новата производствена реалност?

 

Специално за посетителите на WIN EURASIA 2023 беше организирана и експозиция под мотото "Интелигентно производство в метавселената" – интерактивна симулация на високотехнологични системи за управление, роботи и устройства за 5G комуникация. С това събитието положи основите на изложбената дейност и в това направление – за първи път в Турция, отбелязват отганизаторите.

 

Изложбеният и конгресен център в Инстанбул даде сцена и на множество други атрактивни събития и тематично обособени зони, включително Industry 4.0 павилион, експертен форум в сферата на 5G комуникациите и др. "Над 19,8 милиарда устройства ще комуникират чрез IoT през 2023 г., а повече от 125 милиарда системи ще обменят данни общо посредством IoT и 5G до 2030 г.", стана ясно по време на една от специализираните конференции в сегмента.

 

 

Роботизацията и автоматизацията на бъдещето пък бяха във фокуса на друг тематичен панел, по време на който експертите в бранша подчертаха, че над 70% от всички роботи по света се използват в индустрията, а най-иновативните технологии в сегмента радикално променят работните процеси и бизнес стратегиите в модерното производство.

 

Широка институционална подкрепа

 

В съпътстващата програма на най-мащабното регионално изложбено събитие се включиха представители на ключови институции, фирми и организации, включително на Асоциацията на индустриалците в промишлената автоматизация (ENOSAD), Турската машинна федерация (MAKFED), Deutsche Messe, Nokia, Turkcell Digital Business Services, Eurotrans, Agma, Botek, Schneider Electric и др.

 

Форумът беше подкрепен още от:

  • Асоциацията на машиностроителите (MIB) и тази на износителите на машини (MAIB) в Турция;
  • Асоциацията на системните интегратори и производителите на системи в сферата на роботиката и високите технологии (ROBODER);
  • Асоциацията за повърхностна обработка (TUYIDER);
  • Асоциацията на електроинсталационните инженери (ETMD) и т. н.

Междувременно глобалната общност вече е в очакване на следващото издание на водещата световна платформа за производствени иновации WIN EURASIA, което ще се проведе от 5 до 8 юни 2024 г., обявиха организаторите.

 

     
Източник: Hannover Fairs Turkey

Ключови думи: WIN EURASIA   индустриална автоматизация   Industry 5.0   метавселена   5G комуникации   фабрики на бъдещето   роботика   Хановерски панаир   Deutsche Messe  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...