Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Експертният форум в рамките на automatica 2023 ще обобщи мегатенденциите в индустриалната автоматизация

13.06.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Резюме на водещите актуални тенденции в сферата на интелигентната автоматизация и роботиката, пазарни анализи, информативни лекции, презентации на иновативни технологии и добри практики от индустрията ще представи традиционният експертен форум, част от съпътстващата програма на водещото международно изложение automatica от 27 до 30 юни т. г.

 

Събитието ще се проведе в зала 5 на мюнхенския изложбен и конгресен център и ще насочи вниманието на широката общественост към някои от водещите дискусионни теми в контекста на четвъртата промишлена революция:

  • Дигитализацията и изкуствения интелект;
  • Възможностите за устойчиво производство;
  • Бъдещето на работните места.

 

Теория и практика в едно

 

В непосредствена близост до интерактивната зона за демонстрации automatica TestZone, форумът отлично ще обедини теорията и практиката в сферата на високите технологии, убедени са организаторите на изложението от Мюнхенски панаир. Сред акцентите в дневния ред на конференцията ще бъдат и най-интересните и новаторски приложения на модерните средства за автоматизация и роботизираните системи в съвременните фабрики.

 

Тематичният обхват на automatica Forum ще бъде допълнен от платформата munich_i и кръглата маса на ръководството й, както и още една кръгла маса от ключово значение за сектора – тази на изпълнителния съвет на Международната федерация по роботика (IFR).

 

Дигиталните и интелигентни технологии в действие

 

В рамките на първото направление "Дигитализация и изкуствен интелект" участниците във форума ще обсъдят потенциала, възможностите и предизвикателствата във връзка с навлизането на цифровите технологии и IIoT в производството, включително в контекста на устойчивостта и стремежа към климатична неутралност.

 

С лекции и презентации ще се включат представители на Техническия университет в Мюнхен, глобалната маркетингова агенция McKinsey, подразделението на Google за индустриална роботика Intrinsic, WEISS, Института по приложни трудови науки (ifaa) и др. Сред водещите теми ще бъдат ролята на платформите с отворен код и AI технологиите за бъдещото развитие на промишлената роботика, дигитализацията в машиностроенето, ефектите на изкуствения интелект върху служителите в производството и др.

 

 

Бъдещето на труда в индустрията

 

Работните места и длъжностите на бъдещето пък ще бъдат дискутирани в рамките на втория панел на форума. Участниците в лекторската програма ще разгледат прогнозите за "превземане" на фабриките от роботите, мобилните и автономни системи в интралогистиката, олекотените роботи в автомобилостроенето, коботите в сферата на традиционните занаяти, новите измерения на колаборацията между хора и машини, възможностите за МСП във връзка с роботизацията и др.

 

В презентациите ще вземат участие представители на статистическия отдел на IFR, технологичния център на ZF Friedrichshafen, DHL, ifm electronic, HolzKunst Holocher и др. Гостите на форума ще имат възможност да станат свидетели на официално представяне на предварителните данни от годишния доклад на Международната федерация по роботика за 2023 г.

 

Устойчиви производствени технологии

 

Третото тематично направление "Устойчиво производство" ще обхване последните технологични достижения в сферата на автоматизацията и роботиката за въглеродно неутралните фабрики на бъдещето и в специализирани приложения като изработката и рециклирането на фотоволтаични модули, горивни клетки, батерии и други компоненти за "зелени" енергийни решения. В дискусионната програма ще се включат представители на e-con, TRUMPF, KUKA и др.

 

     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: automatica   automatica Forum   munich_i   IFR   интелигентна автоматизация   роботика   дигитализация   устойчиво производство  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...