Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Сензорите за контраст KRT 3C от Leuze electronic – гъвкаво решение за широк кръг от приложения

Изискванията към сензорните системи в съвременните опаковъчни приложения са високи – различни обекти или белези от рязане трябва да бъдат откривани бързо и с висока надеждност. Съществуват и редица предизвикателства във връзка с условията на работната среда, които правят задачата на тези решения още по-сложна, например тесни пространства за монтаж или чести процеси на почистване.

 

Висока гъвкавост при монтаж и експлоатация

 

Новите сензори за контраст KRT 3C от Leuze electronic се отличават със здрав миниатюрен корпус и могат да се използват гъвкаво за различни задачи в сферата на детекцията:

 

  • Компактната конструкция (само 32 mm височина) значително улеснява монтажа, особено в затворени пространства;
  • Сензорите KRT 3C са подходящи и за зони, изискващи високи степени на защита IP 67 и IP 69K;
  • Сертификацията ECOLAB позволява употреба и в приложения, при които системата се почиства редовно и се използват специални препарати за целта.

 

Основни приложения

 

Откриване на следи от рязане върху подавания опаковъчен филм

 

Изискване:

В опаковъчната индустрия много продукти се пакетират в торбички на хоризонтални опаковъчни машини. Контрастните сензори засичат отпечатаните контрастни маркери и прецизно определят къде е прерязано опаковъчното фолио. Основни предизвикателства са ограниченото пространство за инсталиране, честите смени на опаковъчния формат и вид филм и необходимостта от откриване на контрастни маркери с различни цветове.

 

Решение:

Компактният сензор за контраст KRT 3C съчетава три вида светлина в един корпус: RGB, бяла и лазерно генерирана червена светлина. Това позволява на специалистите по планиране на производството да реагират гъвкаво при наличието на материали с различни комбинации от цветове или нюанси на сивото в опаковъчните процеси. За да се предотвратят прекъсвания на системата, всички настройки могат да се въвеждат и коригират чрез интерфейса IO-Link – дори при промени на формата.

 

Подравняване на туби в системи за пълнене чрез откриване на цветни маркировки

 

Изискване:

Пластмасовите тубички с крем за ръце в козметичната индустрия се пълнят и запечатват от специализирана машина. Важно е те да бъдат подравнявани прецизно след пълнене, за да може запечатването да се извърши точно на правилното място. Пространствата в използваното за целта оборудване обаче често са тесни и затворени.

 

Решение:

Благодарение на компактния си корпус и малки размери новият контрастен сензор KRT 3C се инсталира лесно и пести ценно място при монтаж. Той може надеждно и изключително прецизно да открива контрастни маркери с различни цветове дори върху кръгли предмети и различни материали с кратко време за реакция от само 50 µs.

 

 

Подаване на филм в термоформовъчни машини

 

Изискване:

Термоформованите тарелки се използват често в хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост. В рамките на опаковъчния процес непрекъснат пластмасов филм се подава към машината за термоформоване. Предизвикателството тук е да се открие краят на филма максимално рано, за да бъдат производствените прекъсвания възможно най-кратки.

 

Решение:

Новите сензори за контраст KRT 3C надеждно откриват местата на снаждане на филма, които са индикатор за края на ролката. По този начин се гарантират стабилни процеси с малко на брой и кратки прекъсвания.

 

Лесно конфигуриране и управление с IO-Link

 

Сензорите за контраст KRT 3C могат да бъдат настройвани както чрез специалния бутон за обучение, така и дистанционно посредством кабел или в най-удобния вариант – чрез IO-Link интерфейса. С IO-Link тези устройства могат лесно да бъдат интегрирани в цялостни системи за автоматизация. Опростеното внедряване допълнително спомага да се сведат производствените престои до минимум.

 

Новите компактни контрастни сензори могат не само бъдат конфигурирани, но и ефективно управлявани и поддържани (с възможности за мониторинг на състоянието) чрез IO-Link.

 

 

 

 

 

АТИКС ООД
София 1700, Студентски град
ул. проф. д-р Димитър Добрев 8, вх. А ет.2
Тел: +359 2 4653340
Факс: +359 2 4654479
Мобилен: +359 899161414
office@atics.bg
www.atics.bg

 

     
Източник: Атикс

Ключови думи: Атикс   Atics   KRT 3C   Leuze electronic   сензори за контраст   опаковъчни приложения  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...