Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Mitsubishi Electric обяви иновативен нисковолтов захранващ модул за гамата честотни инвертори FR-E800

Mitsubishi Electric лансира на пазара иновативен модул за резервно сервизно захранване с цел поддържане на основните функции за конфигуриране, инспекция и обслужване на компактните честотни инвертори от гамата FR-E800 дори при отпадане на основния източник, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от фирма Ехнатон, официален представител на компанията в България.

 

Дигиталният входен plug-in модул FR-E8DS (24 VDC) е разработен да поддържа контролния панел на системата активен при прекъсване на подаването на енергия. Това подобрява гъвкавостта на приложенията и намалява енергийните изисквания, като същевременно позволява на потребителите да взаимодействат със секцията за управление без необходимост от индустриално захранване, информира производителят.

 

Предимства и функционални възможности

 

Лесен за добавяне към всички модели от фамилията FR-E800, модулът осигурява инструмент за запазване на ключовите функции на честотните инвертори чрез нисковолтово захранване. Благодарение на него остават активни и комуникационните (Ethernet и RS-485) портове за свързване с други устройства. В допълнение модулът може да включва и изключва всички входно-изходни терминали (клеми) на системата.

 

Така може да бъде извършвана ефективна поддръжка на инвертора, без необходимост от големи източници (200 - 400 V), каквито традиционно се използват за захранване на честотните инвертори в индустрията. С помощта на компактния комплект FR-E8DS Mitsubishi Electric максимизира експлоатационната готовност на моделите от гамата FR-E800 с възможности за бърза и лесна настройка на работните параметри и комуникационните функции, дори ако самият инвертор е изведен от мястото си на приложение.

 

Чрез модула операторите могат и да заявят съответната информация, от която се нуждаят, посредством PLC контролера, както и да въведат необходимите параметри.

 

 

"Новото ни решение позволява директно включване на нисковолтов (24 V) захранващ модул към инвертора и изключване на основното захранване по желание. Компактната система поддържа електронните и мрежовите компоненти активни през цялото време. Това означава, че можете да извършите инспекция на инвертора даже и на работната си маса, без индустриално захранване, до каквото към момента може и да нямате достъп", пояснява Уейн Търтил, продуктов мениджър "Задвижвания и нисковолтови захранвания" в Mitsubishi Electric.

 

Улеснено отстраняване на проблеми

 

Комплектът FR-E8DS позволява и улеснено отстраняване на различни проблеми във връзка с работата на честотните инвертори. При наличие на грешка или повреда индикацията за проблем остава активна дори при липса на основно захранване. След финализиране на дейностите по диагностика и поддръжка системата може лесно и бързо да премине в "нормален" режим, даже при включен резервен модул – устройството автоматично регистрира, че инверторът отново е свързан към регулярното си захранване.

 

  • FR-E8DS се предлага в две версии с различни възможности за инсталиране към инверторите от фамилията FR-E800;
  • Като алтернатива на стандартния plug-in вариант за директно интегриране в системата потребителите могат да изберат и по-компактно устройство, предназначено за приложения с ограничено пространство;
  • Всички необходими конектори и монтажни елементи са включени в комплекта, който представлява напълно цялостно решение, уточнява производителят.

"Предлагането на решения с добавена стойност на клиентите ни е наш основен приоритет. Ето защо продължаваме да инвестираме в разработката на иновативни технологии, които оптимизират поддръжката, надеждността и енергийната ефективност. Новият захранващ модул FR-E8DS адресира именно тези приоритети, като осигурява множество ключови ползи за потребителите на гамата инвертори FR-E800.

 

С него клиентите ни могат да максимизират ефективността и производителността на своите устройства и процесите, които поддържат", допълват от Mitsubishi Electric.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Mitsubishi Electric   FR-E800   FR-E8DS   честотни инвертори   компактни инвертори   захранване  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Маштех 2023
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс STRATUS
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Industrial Tech Forum 2023
Последно от Технологии
Маштех 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...