Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

В ХТМУ се проведе втората национална конференция за информационни технологии и автоматика

02.05.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Второто издание на националната конференция "Информационни технологии и автоматика" (ИТА) се състоя на 25 и 26 април т. г. в Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ).

Събитието, организирано от катедра "Автоматизация на производството" на висшето учебно заведение, се проведе под патронажа на президента Румен Радев и в партньорство с: Регионално управление на образованието (РУО) – София град, Деканат за продължаващо и дистанционно обучение при ХТМУ, Регионален център за дигитални решения и иновации Национална компания индустриални зони (НКИЗ), Български информационен център за киберсигурност (БИЦК), 1gas, ACS Group, Съюз по електроника, електротехника и съобщения (СЕЕС) и Reichle & De-Massari Bulgaria Production (R&M).

 

Тематичен обхват

 

Форумът постави във фокус автоматизацията и роботиката като ключови елементи от индустрията на бъдещето. В него взеха участие повече от 400 експерти и гости от цялата страна. Над 40 научни екипа бяха отличени за постиженията си. Бяха презентирани 62 академични и 36 постерни доклада, разработени от студенти и техните преподаватели. Най-добрите разработки бяха включени в специален сборник, който можете да намерите тук.

 

Програмата на конференцията и темите на докладите обхванаха множество актуални теми от сферата на промишлената и сградната автоматизация, включително роботика, изкуствен интелект, виртуална и добавена реалност, Интернет на нещата, програмиране, разработване на интернет приложения, софтуерни продукти за анализ и вземане на решения, умни производства, домове, офиси, училища, градове и др.

 

 

На фокус: иновациите

 

Сред акцентите в тематичните разработки бяха още: иновациите в смесената реалност, компютърното зрение, приложенията на дигитални устройства с гласов асистент, криптовалутите, системите за контрол на достъпа, домашната автоматизация, data mining технологиите, моделирането и симулирането на технологични инсталации и др.

 

Участниците в събитието имаха възможност да посетят лабораториите в университета, да се запознаят с изучаваните специалности, както и да разговарят с представители на компаниите, които партнират на инициативата.

     
Източник: ХТМУ

Ключови думи: ХТМУ   ИТА   автоматика   информационни технологии   автоматизация   роботика   изкуствен интелект   конференция  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...