Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Директният контакт с клиента е най-ефикасният метод за комуникация и презентиране на нови продукти и решения

 

Калоян Георгиев, инженер по автоматизация, отговарящ за ключови клиенти в областта на машиностроенето, и Николай Иванов, мениджър ключови клиенти в Ехнатон, пред Automation-Bulgaria.com

 

Разкажете как протече съвместният презентационен тур с Murrelektronik в страната. Кои бяха най-интересните спирки и срещи с местни клиенти?

 

Демонстрационната обиколка на ключовите ни партньори от Murrelektronik, която ежегодно преминава през Европа, тази година за първи път обхвана и България. Турнето беше изключително интересно, полезно и доста динамично.

 

В рамките на 10 дни с търговския директор на компанията за Централна и Източна Европа Кристиян Туснович и специално оборудвания фирмен ван посетихме над 20 клиенти на Ехнатон в София, Пловдив, Ямбол, Сливен, Габрово, Горна Оряховица и Русе.

 

Паралелно с посещенията ни на място, наши клиенти гостуваха и в регионалните ни офиси. В Русе и Сливен например демонстрациите проведохме пред местните ни фирмени магазини. Общият брой присъстващи на презентациите надхвърли 150. Това е показател за сериозния интерес, който предизвика обиколката сред компаниите в страната, с които работим.

 

Една от най-впечатляващите срещи за нас беше посещението в производствената база на Spinner България в Куклен, където екипът ни беше посрещнат с огромно оживление от целия персонал на предприятието.

 

Много от присъстващите активно се информираха за предимствата на демонстрираната апаратура и с желание се включиха в интерактивната презентация на решенията и продуктите на партньорите ни от Murrelektronik.

 

Кои от актуалните продукти и иновации на компанията предизвикаха най-голям интерес по време на обиколката у нас?

 

За наша радост абсолютно всички демонстрирани решения бяха посрещнати с огромен интерес, с много въпроси и коментари. Голяма част от клиентите ни бяха впечатлени от интелигентната модулна система за мониторинг на 24 VDC ток Mico Pro, която се отличава с компактни размери, улеснена настройка, липса на окабеляване и усъвършенствани възможности за локално и отдалечено наблюдение и управление на устройства.

 

Голям интерес породиха и иновативните и високопроизводителни I/O модули Impact67, предназначени за използване в индустриални приложения с високи изисквания. Те са част от системата MVK Pro I/O и са проектирани да работят в тежки среди, осигурявайки надеждна и стабилна производителност. Компактните модули позволяват реализиране на рентабилни решения за полеви шини с прости цифрови сигнали.

 

 

IO-Link Master MVK Pro и IMPACT67 Pro на Murrelektronik осигуряват подобрена диагностика, повишена гъвкавост и децентрализация на системите в индустриалната автоматизация. Тези модули се отличават от останалите на пазара с по-големите си скорости на трансфер на данни, по-високата плътност на вход/изход и подобрената производителност. Всичко това позволява на потребителите значително да оптимизират производствените си процеси.

 

Очаквано за нас сред водещите акценти по време на презентациите беше и иновативната модулна система Vario-X, която е отражение на революционната концепция на Murrelektronik за интелигентна децентрализирана автоматизация без традиционните контролни табла.

 

Какви предимства осигуряват на българските предприятия технологичните решения на Murrelektronik? Кои са най-ценните изводи от презентационната кампания?

 

Технологиите на немските ни партньори безапелационно повишават качеството, устойчивостта и надеждността на системите за автоматизация в производството. Модулните концепции и минималното окабеляване пестят ценно време за асемблиране на машините. Не на последно място, решенията на Murrelektronik свеждат до минимум рисковете от грешки при изпълнението на технологичните операции.

 

Такива бяха в резюме и клиентските отзиви по време на демонстрационната обиколка. През тези 10 дни за пореден път се убедихме, че директният контакт с клиента е най-ефикасният метод за комуникация и презентиране на новите продукти и решения. Посещенията на място във фирмените бази на дългогодишните ни клиенти дават възможност на екипите ни да се запознаят с актуалните специфики на производствените процеси, текущите и потенциални проблеми.

 

Атрактивният ван на Murrelektronik е богато оборудван с интерактивен дисплей със сензорен екран, функционални панели, тестови компоненти и апаратура. Това създава условия за изпробване на различни решения и продукти в активна среда. Клиентите високо оценяват демонстрационните опции на вана и придобиват ценни насоки как да приложат ефективно решенията в конкретни индустриални казуси.

 

 

 

Първото посещение на демонстрационния ван в България надмина очакванията ни

 

Кристиян Туснович, търговски директор на Murrelektronik за Централна и Източна Европа, пред Automation-Bulgaria.com

 

Каква е равносметката Ви след премиерното гостуване на презентационната обиколка в страната ни?

 

Клиентите ни в цяла Европа традиционно ни посрещат с радост и активно се възползват от възможностите бързо и удобно да изпробват функциите и предимствата на актуалните ни решения в демонстрационния ван. Срещите ни с тях са специални събития. Тази година и България стана част от тази традиция.

 

Първата презентационна обиколка в страната съвместно с екипа на Ехнатон предизвика огромен интерес сред местните клиенти. На място получихме и доста запитвания за поръчки на някои от водещите ни продукти. Всичко това надмина очакванията ни и нямаме търпение да се върнем отново.

 

Как оценявате приноса на българските Ви колеги за успешната презентация на продуктовите и технологични новости?

 

Съвместното провеждане на презентационния тур с екипа на Ехнатон ни даде възможност да се възползваме от отличното им познаване на портфолиото на Murrelektronik и да почерпим от богатия опит и ноу-хау на фирмата в сферата на индустриалната автоматизация, както и да осъществим личен контакт с широката местна клиентска мрежа.

 

Разчитаме на непрекъснатия трансфер на експертни познания между специалистите от двете компании, за да можем и в бъдеще оптимално да покриваме специфичните изисквания на клиентите в България и да продължим заедно да отговаряме на потребностите на локалния пазар с максимален професионализъм.

 

 

 

 

 

 

 

 

София 1756,
бул. Андрей Ляпчев 4, п.к. 21
тел.: 02/8176000
office@akhnaton.biz
www.akhnaton.biz

 

     
Източник: TLL Media; снимки: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Murrelektronik   демонстрационна обиколка   демонстрационен ван   Impact67   MVK Pro   I/O модули   IMPACT67 Pro   IO-Link Master   Vario-X  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...