Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Как цифровите близнаци, роботиката и изкуственият интелект трансформират МСП ще научим на Scale UP Days 2023

10.04.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Тазгодишното издание на традиционната конференция Scale UP Days с фокус върху технологичните иновации и предприемачеството ще проследи как цифровите близнаци, роботиката и изкуственият интелект влизат в помощ на съвременния бизнес у нас.

Форумът е организиран от Фондация "Клъстер информационни и комуникационни технологии" (ИКТ Клъстер) в партньорство с българския иновационен хъб DigiTech 4.0, Клъстер "Мехатроника и автоматизация" (КМА) и София Тех Парк със съдействието на мрежата за подпомагане на МСП Enterprise Europe Network и финансовата подкрепа на Европейската комисия (ЕК) по линия на проектите BOWI, DIH World, DIH2 и agROBOfood.

 

Събитието ще се проведе от 25 до 27 април в сграда "Лабораторен комплекс" на научно-технологичния парк и ще представи актуална и изчерпателна информация относно възможностите за финансиране на иновативни проекти през текущата година.

 

Специализираният портал за автоматизация Automation-Bulgaria.com е медиен партньор на инициативата.

 

Полезна информация за цялата иновационна екосистема у нас

 

Организаторите канят във форума да вземат участие всякакви по мащаб и сфера на дейност технологични фирми и стартиращи компании, производствени предприятия, клъстери, цифрови иновационни мрежи и хъбове, както и други организации, които са част от иновационната екосистема в страната и Европа и/или работят в подкрепа на иновациите.

 

 

Платформата ще предостави на присъстващите редица възможности за установяване на полезни бизнес контакти и партньорства, а програмата й ще включва множество полезни и информативни тематични сесии, презентации и дискусии.

 

В рамките на събитието домакините от София Тех Парк ще запознаят гостите с някои от ключовите възможности за развитие на иновативни проекти, които предлага Enterprise Europe Network, както и с акцентите в дейността на лаборатория "Изкуствен интелект и CAD системи", която функционира на територията на технологичния парк.

 

Компаниите, които разработват новаторски продукти, услуги и решения в областта на цифровите близнаци, изкуствения интелект и роботиката, ще могат да ги демонстрират на живо през посетителите със собствен щанд на Scale UP Days 2023. Ако имате интерес към подобно участие, можете да се свържете с представител на ИКТ Клъстер на имейл krasimira_shindarova@ictcluster.bg.

 

Новият формат и акцентите в програмата

 

Тази година традиционното събитие ще се проведе в малко по-различен формат от обикновено, съобщиха за Automation-Bulgaria.com организаторите. Всеки от трите дни на конференцията ще бъде тематично обособен от останалите и ще представи специализирана информация в дадена технологична сфера.

 

 

  • 25 април: Възможности за МСП и цифрови иновационни хъбове

На 25 април акцент ще бъдат възможностите за финансиране и пазарно реализиране на иновации на ниво малки и средни предприятия. От ИКТ Клъстер ще направят кратък преглед на екосистемата за подкрепа на МСП в страната и ще анонсират отворените възможности за субсидиране на проекти по линия на платформата Euroclusters. На фокус ще бъдат и ползите, които осигурява програмата "Еразъм" на начинаещите предприемачи у нас.

 

Представители на европейската мрежа за насърчаване на цифрови иновации BOWI ще запознаят гостите с някои от успешните скорошни реализации със съдействието на организацията.

 

  • 26 април: Digital Twin Day

Вторият ден на конференцията ще насочи вниманието към една от най-интересните технологии в контекста на дигитализацията на индустрията – цифровите близнаци.

Тематичното събитие, което ще се проведе в рамките на DIH World Community Days, ще открои актуалните тенденции в сегмента, приложенията и възможностите за малкия и средния бизнес, както и някои от добрите практики в областта.

 

  • 27 април: Local Robot Days

В последния ден от форума паралелно ще се състоят конференция, изложение и атрактивна демонстрация на иновативни технологии в сферата на роботизираните системи. Специализирания ден на роботиката в програмата на Scale UP Days ще подчертае ролята на роботите за развитието на агроикономиката, селското стопанство и ХВП.

 

Сред акцентите в програмата ще бъдат иновативни приложения на коботите в производството на хартия от камък, както и успешни истории и добри практики от различни браншове. Йонко Чуклев от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация ще коментира в детайли последните тенденции в тези два високотехнологични сектора.

 

В Scale UP Days 2023 можете да се включите безплатно, като е необходимо предварително да се регистрирате тук. Още информация за събитието и акцентите в предварителната програма ще откриете тук.

     
Източник: ИКТ Клъстер

Ключови думи: Scale UP Days   ИКТ Клъстер   EEN   София Тех Парк   DigiTech 4.0   КМА   BOWI   ПАРА   МСП   роботика   цифрови близнаци   изкуствен интелект   иновации  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...