Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Murrelektronik и Ехнатон представят иновации в индустриалната автоматизация на демонстрационна обиколка из страната

27.03.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

България е част от европейската демонстрационна обиколка на Murrelektronik, която представя последните новости при апаратурата и техническите решения в сферата на индустриалната автоматизация в портфолиото на немския производител. Това съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма Ехнатон, официален представител на компанията у нас.

 

Презентационният тур със специално оборудвания за целта ван ("Solution van") преминава през страната ни в периода от 20 до 30 март 2023 г. и включва следните градове: София, Пловдив, Ямбол, Сливен, Горна Оряховица, Габрово и Русе. Сред спирките по маршрута са бази и представителства на редица местни производствени компании, които внедряват иновативни решения, извършват модернизация на машини и автоматизират процеси.

 

Иновативни решения и ефективни концепции

 

По време на турнето екип от инженери от Ехнатон, съвместно с търговския директор на Murrelektronik за Централна и Източна Европа Кристиян Туснович, демонстрират най-новите технологии и продукти в областта на промишлената автоматизация, както и иновативни решения и ефективни концепции при инсталациите за машини и системи.

 

"Така клиентите могат да се уверят на живо в първокласното качество на апаратурата и продуктите на Murrelektronik", коментират от екипа от инженери, ангажирани с демонстрационната обиколка.

 

Част от акцентите в програмата на кампанията са:

 

  • Най-актуалните решения за оптимално захранване в каталога на компанията, включително импулсното захранване Emparro20 Pro със степен на защита IP20 и IO-Link;
  • Модулните инсталационни решения Xelity Hybrid Switch;
  • Обширно IO-Link портфолио с компактни модули IO-Link Master MVK Pro и IMPACT67 Pro;
  • Стандартизирани конектори за захранване от серия MQ15, които се отличават с иновативна система за бързо свързване без инструменти;
  • Новости при мрежовите технологии, включително надеждни суичове за високоскоростна комуникация на данни и др.

 

Технологичните акценти в демонстрациите

 

Конекторите от серия MQ15 предизвикват огромен интерес в рамките на презентационното турне на немската компания у нас. "Murrelektronik предлага една от най-изчерпателните линии конектори на пазара – надеждни и безопасни, за бърз и лесен монтаж, с ясна индикация.

 

Гамата включва голямо разнообразие от кабелни конектори за машинно окабеляване, свързване на сензори и вентили, варианти за полева шина, както и мощни конектори. Иновативната система за бързо свързване при серията MQ15 съкращава необходимото време за инсталация, обслужване и поддръжка с до 80%", сподели Калоян Георгиев – инженер по автоматизация, отговарящ за ключови клиенти в областта на машиностроенето в Ехнатон.

 

По време на обиколката инженерният екип на българската компания демонстрира и предимствата на иновативната модулна система Vario-X. "С тази концепция Murrelektronik преоткрива децентрализираната автоматизация и дава отговор на все по-комплексните производствени предизвикателства, като прави възможно гъвкавото модифициране и разширяване на съществуващите решения на модулен принцип.

 

Платформата гарантира безпроблемна повсеместна комуникация за умните фабрики на бъдещето чрез широки възможности за свързаност (W-LAN, 5G и Bluetooth) и съвместимост с OPC-UA стандарта и MQTT протокола", допълни инж. Георгиев.

 

Мащабният презентационен тур на Murrelektronik у нас насочва вниманието и към гамата централизирани I/O станции, модули за контролния шкаф и разпределителни системи от немския производител.

 

"I/O системите играят решаваща роля в индустриалната автоматизация, като подобряват ефективността, надеждността и безопасността, същевременно намаляват разходите и дават възможност за по-добро вземане на решения въз основа на данни за производството в реално време", подчертават от българския екип.


     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Murrelektronik   индустриална автоматизация   Emparro20 Pro   Xelity Hybrid SwitchMaster MVK Pro   IMPACT67 Pro   конектори   MQ15  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...