Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Cognex оптимизира AI базираната система за визуална инспекция In-Sight 2800 с Edge learning функции за логистични приложения

Водещият производител на технологии за машинно зрение в индустрията Cognex Corporation добавя към доказаната си система за визуална инспекция с изкуствен интелект In-Sight 2800 функции за "периферно" самообучение (Edge learning), съобщиха за Automation-Bulgaria.com от фирма Ехнатон, официален представител на компанията у нас.

 

Така платформата се превръща в оптимално решение и за сектора на логистиката благодарение на усъвършенстваните си възможности за прецизно автоматизирано инспектиране и сортиране.

 

Революционна иновация в логистиката

 

"In-Sight 2800 е истински технологичен пробив в сферата на иновациите за логистичния сектор. Базираната на Edge learning визуална инспекция не само редуцира разходите и повишава производителността, но прави изкуствения интелект достъпен за предприятия от всякакъв мащаб в сектора. В дългосрочен план технологията значително ускорява прехода към усъвършенствана складова автоматизация", коментира Швета Кабади, вицепрезидент "Технологични решения" в Cognex.

 

Сред взискателните приложения в областта на детекцията на обекти, за които системата In-Sight 2800 с Edge learning функции е подходяща, са:

  • Проверка за наличност на даден компонент или изделие върху сортировъчната линия;
  • Проверка за наличност на компонент или изделие в контейнер или върху дадено корито на конвейера;
  • Класифициране на типове опаковки;
  • Идентифициране на различни проблеми по време на работния процес, например задръствания на транспортната лента;
  • Детекция на обекти върху комплексни фонове или такива с нисък контраст и др.

 

Улеснено внедряване и обучение

 

Конфигурирането на In-Sight 2800 отнема не повече от 15 минути. Благодарение на Edge learning възможностите обучението на системата се извършва на място и изисква само няколко шаблонни изображения, а необходимостта от опитен инженер, който да координира процеса, е напълно елиминирана.

 

Така логистичните предприятия могат да се възползват веднага от множеството предимства на технологията с изкуствен интелект и да избегнат свързаните със значителни разходи престои на оборудването, добавя производителят.

 

"Благодарение на платформата In-Sight 2800 успяваме да инспектираме дори специфични обекти, които не подлежат на обработка посредством други решения на пазара. Системата осигурява непостигани досега конкурентни предимства по отношение на детекцията, проверките за наличие и класифицирането на логистични единици", споделя Дейв Боденхаймър, вицепрезидент "Развойна дейност и продуктово развитие" във фирма SDI Industries, която е сред дългогодишните клиенти на Cognex.

 

"Cognex Corporation активно разработва и комерсиализира иновативни технологии, които отговарят на някои от най-ключовите потребности на предприятията в сферата на производството и дистрибуцията. Компанията е водещ глобален доставчик на продукти и решения за машинно зрение, които значително повишават качеството и ефективността в бизнес приложения с висок потенциал за растеж.

 

Автоматизираната визуална инспекция днес е от критична важност за всеки практически сценарий, в който човешкото зрение не успява да покрие изискванията за скорост, обхват и прецизност или е необходимо драстично оптимизиране на разходите и качеството на инспектиране", допълват от Ехнатон.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Cognex   In-Sight 2800   Edge learning   изкуствен интелект   машинно зрение   визуална инспекция   логистика  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...