Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Мартенското издание на Технологии в бара акцентира върху примери от практиката в сферата на индустриалната автоматизация

28.02.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Следващото издание в рамките на популярната нова поредица от събития в неформална обстановка "Технологии в бара", организирана от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), ще се състои на 15 март т. г.

 

Експертният форум ще насочи вниманието към интересни примери от практиката в сферата на индустриалната автоматизация, а лектор ще бъде Николай Кривошиев, ръководител на направление "CNC системи и индустриални роботи" в Ехнатон.

 

Тематичен фокус

 

Нетуъркинг срещата, която си поставя за цел да направи преглед и на най-актуалните тенденции в бранша, ще се проведе в столичния About Last Night - Lounge Bar на ул. "Цар Шишман" 24 от 18:30 ч. Входът е свободен, а участието в събитието изисква задължителна регистрация, която можете да направите тук.

 

Презентацията ще даде отговори на множество въпроси във връзка с реализацията на проекти в тази високотехнологична област, включително:

  • Защо автоматизацията се налага като тренд;
  • Кои процеси да автоматизираме и какви подходи да използваме;
  • Кои са новите тенденции в индустриалната автоматизация;
  • Как да направим процесите и хората в тях по-ефективни.

Експертен опит

 

Николай Кривошиев разполага с над 15-годишен опит в сегмента на промишлената роботика и автоматизация. Той е участвал в интеграцията на над 100 индустриални робота в страната и по света, както и на множество специализирани системи и поточни линии.

 

"През последните години екипът на Ехнатон е реализирал множество иновативни проекти в редица сектори, включително автомобило- и машиностроене, фармацевтична и хранително-вкусова индустрия и др. Цялостните решения, които компанията интегрира, включват не само роботи и мехатронни устройства, но и високотехнологични системи за машинно зрение, софтуерни платформи за визуализация и анализ на данни с BI (Business Intelligence), изкуствен интелект и т. н.", допълват от ПАРА.

 

На фокус в поредицата: водещите теми от света на автоматизацията

 

През последните няколко месеца (от декември 2022 г. насам) серията от присъствени събития на живо "Технологии в бара" доби значителна популярност сред специалистите и потребителите в бранша благодарение на широкия си дискусионен фокус, който обхваща водещи теми от областта на промишлената автоматизация.

 

 

Поредицата събира на едно място експерти от различни иновативни сектори, включително представители на водещи индустриални предприятия у нас, на IT сегмента и др. В неформална обстановка членове на ПАРА и на високотехнологичната екосистема в страната споделят познанията и опита си в различни направления.

 

Пилотното издание на инициативата постави фокус върху темата "Инвестиция в роботи. Колко струва да автоматизираме?", а лектор беше съоснователят на фирма Siviko Светослав Василев. Януарският форум пък обърна внимание на иновативните подходи в управлението на процеси и разликите между lean и kanban методологиите. Презентацията беше водена от създателя на компанията Improvinn Влади Великов.

 

През февруари събитието се пренесе в Пловдив под мотото "Think lean, act lean, be lean!". Сред дискусионните теми бяха връзката между lean практиките и 3D печата, влиянието на lean философията върху работния процес, както и lean аспектите на взаимодействието между хора и машини. Своите възгледи по темата пред участниците представиха цели трима експерти – Мария Топчийска и Теодор Стоянов от Schneider Electric и Боян Пехливанов от B2N.

     
Източник: ПАРА; снимки: Dreamstime

Ключови думи: ПАРА   PARA   Технологии в бара   Ехнатон   индустриална автоматизация   lean   индустриални роботи  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...