Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Cognex обяви нова серия тунели с машинно зрение за високоскоростни логистични приложения

Cognex разширява портфолиото си от решения за сектора на логистиката с нова серия модулни тунели за машинно зрение, съобщиха от фирма Ехнатон, официален дистрибутор на компанията у нас.

 

Тунелите са базирани на доказаната платформа за прецизно разчитане на баркодове DataMan на Cognex и са оптимизирани за високоскоростни логистични приложения, включително в сегментите на електронната търговия и дистрибуцията. Подобрената производителност при обработката на преминаващите през тунела обекти позволява динамично и гъвкаво сортиране дори при малки разстояния между отделните пакети.

 

Предимства и функционални възможности

 

Модулната серия включва пет- и шестстенни версии, оборудвани с четци DataMan 470, които се отличават с усъвършенствана технология за декодиране. Тя прави възможно постигането на до 99,9% успеваемост при разчитането на бързодвижещи се символики и оптимална проследимост.

 

"Сред предимствата на новата серия тунели на Cognex са възможностите за бързо и лесно внедряване с минимален престой на системата, както и високата възвръщаемост на инвестицията. Всички модели са предварително конфигурирани с вградени модули за разчитане на баркодове, а платформата за машинно зрение включва функция за проверка, която гарантира, че всеки пакет е маркиран с правилния код", подчертават от Cognex.

 

Високоскоростните логистични тунели разполагат със специализиран софтуер за анализ на данни от Cognex – Edge Intelligence (EI). Той събира информация за статуса и производителността на технологичното решение в реално време и идентифицира потенциални възможности за оптимизиране на процесите. Част от инструментариума на EI са и функции за цялостен мениджмънт на системата на ниво устройство, които допълнително улесняват настройката и въвеждането в експлоатация.

 

"Модулните тунели с машинно зрение позволяват лесно реализиране на нови логистични приложения и бърза модернизация на съществуващи линии за сортиране с цел повишаване на тяхната точност и производителност", допълват от Ехнатон.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Cognex   Edge Intelligence   DataMan   машинно зрение   тунели   логистика   баркод четци  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...