Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Община Ямбол монтира шест станции за измерване на чистотата на въздуха - 23.01.2023

23.01.2023   |   Начало»Новини
Редактор: Пепа Петрунова

В шест различни точки на територията на Ямбол са монтирани станции за измерване на чистотата на въздуха в града, съобщават от местната общинска администрация. Жителите могат да следят стойностите на събраните от оборудването данни онлайн в специална секция на уебсайта на общината.

 

По една измервателна станция е инсталирана в кварталите Арвен, Каргон, Георги Бенковски и Златен рог, а останалите две са разположени в градския парк и в централната част на града. Сред параметрите, на които апаратурата извършва непрекъснат мониторинг, са: температура, атмосферно налягане, влажност, както и различни категории и стойности на фини прахови частици (ФПЧ-10 и ФПЧ-2,5) в атмосферния въздух.

 

"Това е от съществено значение за оценка на неблагоприятното въздействие на замърсяването с фини прахови частици върху здравето", поясняват от община Ямбол и припомнят регламентираните норми в тази област:

 

ФПЧ-10

  • Средноденонощна норма (СДН) за опазване на човешкото здраве - 50 µg/m3 (не бива да бъде превишавана повече от 35 пъти в рамките на 1 календарна година);
  • Средногодишна норма (СГН) за опазване на човешкото здраве - 40 µg/m3.

ФПЧ-2,5

  • Средногодишна норма (СГН) за опазване на човешкото здраве - 20 µg/m3.
     
Източник: Община Ямбол

Ключови думи: Община ямбол   измервателни станции   чистота на въздуха   ФПЧ  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Новини
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...