Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Cognex добави OCR функции, базирани на изкуствен интелект, към системата за визуална инспекция In-Sight 2800

10.01.2023   |   Начало»Технологии
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Cognex разшири възможностите на системата за визуална инспекция In-Sight 2800, добавяйки мощни функции за оптично разпознаване на символи (OCR), съобщиха от Ехнатон, официален дистрибутор на Cognex в България.

Новият инструмент ViDi EL Read, базиран на технология за дълбоко самообучение, може лесно да дешифрира четими от човек символи, намиращи се върху отразяващи, нискоконтрастни или неравни повърхности.

"In-Sight 2800 с технология за дълбоко самообучение поставя нови стандарти по отношение на използваемостта, като позволява на всеки да внедрява приложения, базирани на изкуствен интелект, независимо от нивото на своя опит. ViDi EL Read заменя сложното програмиране с обучение, базирано на примери, като опростява настройката на OCR моделите за четене на символи върху сложни повърхности и дори на няколко реда текст едновременно", сподели Лаваня Манохар, вицепрезидент на Cognex Vision Systems.

Лесно за използване OCR решение за приложения във всички сектори

"Компаниите от всички сектори, които обслужваме, търсят лесно за използване OCR решение и посрещат с ентусиазъм този нов продукт", посочват от Cognex. Така например производителите от хранително-вкусовата промишленост могат лесно да разчитат датите на изтичане на срока на годност, дори върху извити повърхности, за да проверяват свежестта и да предотвратяват изтеглянето на продукти от пазара.

Компаниите за медицински изделия и фармацевтични продукти могат да проверяват дати и кодове на партиди, за да гарантират ефикасността на ваксините и съответствието им с медицинските стандарти.

Производителите на електрически превозни средства могат бързо да локализират и разчитат буквено-цифровия текст, лазерно гравиран върху долната страна на батериите на електрическите превозни средства, за да подобрят проследимостта, а логистичните съоръжения могат да дешифрират кодовете и текста върху различни видове опаковки, за да гарантират правилното им маршрутизиране и да предотвратят тяхната преработка.

Бърза настройка с ViDi EL Read

Настройката на OCR приложенията може да отнеме много време и да изисква часове програмиране от висококвалифицирани инженери, което пречи на много компании да автоматизират този вид проверка. С помощта на инструмента ViDi EL Read моделите се настройват и внедряват за няколко минути директно в устройството с едва 10 примерни изображения. Точността на резултатите се измерва чрез "скала на увереност", която се показва под всеки от преминалите обучението символи, предлагайки визуална обратна връзка в реално време и увереност в надеждната проследимост по цялата верига на доставки.

Системата за визуална инспекция In-Sight 2800, която направи своя пазарен дебют през април 2022 г., е предназначена за решаване на сложни приложения за класификация. В момента се разработват допълнителни инструменти, които се очаква да бъдат представени през следващите месеци.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Cognex   In-Sight 2800   визуална инспекция   машинно зрение  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...